ŠTĚNICE

základní fakta o štěnicích včasné odhalení štěnic štípanec od štěnice vyhněte se zamoření jak bojovat se štěnicemi fotky štěnic videa štěnic

registr hotelů v USA kde byl potvrzen výskyt štěnic
www.bedbugregistry.com

počítadlo.abz.cz

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

mam štěnice

Diskuse » mam štěnice

pajinka Nám poslal(a) zprávu dne 1.8.2008 v 15:13 [89.103.201.234]

tak jsem taky zjistila štěnice!Dlouho jsem zjištovala,co mě v noci kouše.zadala jsem do vyhledavače a vyjely mi štěnice-je to přesnéééé!jdu spát,nemám nic,probudím se a mám na rukách 10 kousanců a ještě k tomu mám na ně bouřlivou reakci-nateklé hrboly a s puchýřem nahoře,strašně to svědí.volala jsem firmu,vystříkali mi celý byt-měla jsem je v čele letiště-asi 6 kousků-.Týden byl klid a dnes jsem se probudila a zase mám kousance na ruce.Už mám deprese,nesnáším svůj byt,je to hrozná bezmoc,už se mi i o tom zdá,to snad nikdy neskončíííí

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 3.8.2008 v 13:19 | ok@nanoit.cz | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Ahoj Pájinko,
Když jsme objevili štěnice u nás doma, byli jsme z toho také nešťastní. Popravdě jsem vůbec neměl chuť tam nadále přebývat a první co mě napadlo bylo najít si jiný podnájem. Nicméně od návštěvy deratizéra (jsou to asi 4 měsíce) jsme už neobjevili ani jednu živou štěnici a štípance se už také neobjevily. Možná firma, která deratizaci u vás prováděla neodvedla důkladnou práci... Můžeš nám popsat, jak deratizace probíhala? Použil deratizér dýmovnice v pokojích. Co všechno obnášel postřik? Může to být cenná informace pro ostatní lidi, kteří štěnice objeví. Také je třeba popřemýšlet, zda nenmůže být zdroj brouků u sousedů, pokud nějaké máte. Pokud padne podezření na okolí, nebojte se komunikovat a požádat sousedy, aby si zkontrolovali postele a byt. Je známo, že v panelových domech je problematika hubení štěnic složitější, právě kvůli počtu obyvatel a jejich časté nespolupráci. Přeji hezký den a více štěstí při další deratizaci.

milan Nám poslal(a) zprávu dne 5.8.2008 v 22:28 | grasis@seznam.cz [89.102.229.160]

Ahoj taky sme objevili doma štěnice a nevime jak se jich zbavit mužeš nam prosim te poradit jakou deratizační firmu oslovit,ktera by nam s vyhubenim štenic pomohla?

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 6.8.2008 v 01:51 | ok@nanoit.cz | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Ahoj Milane,
Rád bych ti poradil konkrétní firmu, ale nemohu, protože sám nevím. Když se hubily štěnice u nás doma, objednával deratizační firmu majitel domu, takže ve finále ani nevím která to byla. Navrhuji vyzkoušet některý z odkazů, které se objevují v levém sloupečku pod menu. Je nastaven tak, aby se tam občas deratizační firmy zobrazovaly. Také navrhuji abys po deratizaci napsal znovu do diskuze jaká byla tvoje zkušenost. Založím na to zvlášť téma, kde by mohly být jednotlivé reference na firmy co hubí štěnice. Mohlo by to lidem v budoucnosti dost pomoct s výběrem firmy.
Zdravím a držím palce.

Petra Nám poslal(a) zprávu dne 8.8.2008 v 16:03 [213.29.146.3]

Taky jsme objevili doma štěnice. Máme již dva nástřiky v průběhu třech týdnů, ale dále se vyskytují. O to horší to je, že máme dvě děti a už nevím, co máme dělat. Zdá se mi, že nástřik nepůsobí, jak by měl, protože každý den nacházím vždy nějaké štěnice. V dětském pokoji, kde se poprvé vyskytly, již nejsou. Je to už týden po druhém nástřiku, ale asi to bude tím, že tam děti nespí. Spíme všude možně, v kuchyni i v předsíni. Máme s toho všichni špatný pocit, nevíme jak dál. Poraďte mi nějaký přípravek čím můžeme zmírnit výskyt štěnic. Děkuji

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 10.8.2008 v 18:25 | ok@nanoit.cz | http://www.flashweb.cz [90.177.81.54]

Petro,
Ve vašem případě bych uvažoval o změně deratizační firmy. Nevím zda byly použity i aerosolové dýmovnice, které mohou být v kombinaci s potřikem dost účinné. Postřik se totiž narozdíl od plynu nedostane všude a úspěšné vyhubení štěnic je založené na tom, že se štěnice dostane do přímého kontaktu s postřikem, k čemuž dojde pouze tak, že se jde štěnice v noci napít krve a přeleze plochu ošetřenou postřikem. Jelikož je známo, že interval ve kterém se štěnice chodí napít činí zhruba 5 dní nebo týden, pokud je hostitel vna blízku. Proto je velice důležité po postřiku dál spát na tom samém místě a vylákat tak štěnice z úkrytů. Pokud štěnice nevycítí přítomnost hostitele v místnosti, může se stát, že úkryt vůbec neopustí a nedostane se tak do kontaktu s postřikem. Zní to sice dost odpudivě, pokud si uvědomíme, že vlastně děláme broukům návnadu, ale je to logické. Štěnice z úkrytu nevylézá, pokud necítí lidské teplo. Vydrží tak údajně i rok bez potravy.
Takovéto informace a mnoho dalších by s vámi měla firma probrat, a pokud se tomu tak nestalo, uvažoval bych o někom jiném. Je třeba použít všechny dostupné prostředky a práci odvést velice pečlivě. Ani to nemůže zaručit úspěšné vyhubení štěnic, ale zvyšuje se pravděpodobnost úspěchu.

Moc vám držím palce při hubení štěnic

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 10.8.2008 v 20:33 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

V neposlední řadě uvítám, když uvedete vaší zkušenost s firmou provádějící likvidaci štěnjic do téma "deratizační firmy - reference". Nebojte se uvést město, a název společnosti. Může to být cenná informace pro ostatní.

Děkuji za spolupráci.

Jarka a Hanka Nám poslal(a) zprávu dne 18.8.2008 v 16:15 | jarkakalusova@seznam.cz [86.146.174.105]

Ahoj,jsme v Anglii a objevily se tady stenice!!!za tyden odjizdime domu a opravdu nerady by jsme si je privezly do Cech!!!Chtely jsme se zeptat,jestli se znici vypranim ...a jestli je muzeme mit i v obleceni.Vse vyprane davame do susicky na vysokou teplotu,ale nikde jsme se nedocetly, jestli se daji takto zahubit jak stenice, tak jejich vajicka.diky Jarka a Hanka

Zahmyzenec Nám poslal(a) zprávu dne 18.8.2008 v 22:44 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Zdar holky,
perte na 60 a sušte o sto šest, pak je důležitý věci dobře uskladnit a zaopatřit tak, aby se tam štěnice nemohly dosta. Tzn. co skladovat co nejdál od spaní, v pytlích, nejlíp zalepit, fakt neprodyšně. Nejlíp je prohnat to ještě mrazákem, alespoň na 12 hodin. Jinak není třeba sem k nám vozit další, máme jich tu dost... :) Taky je dobrý všechno vyžehlit s velkým stupněm napaření. Jak je v Anglii? Napište až se vrátíte... tak měsíc po, pak už budete vědět, jestli jste přepašovaly emigranty, nebo ne.
Hodně štěstí...

Zahmyzenec Nám poslal(a) zprávu dne 18.8.2008 v 22:46 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

A nejlepší je psát po pěti pivech, pak to takhle vypadá. :)

Ludek Nám poslal(a) zprávu dne 2.9.2008 v 16:52 [82.113.53.82]

Tak jsem na tom podobne, pred 14 dny jsme v nasem malem ale utulnem bytecku objevili stenice. Pokousani jsme s manzelkou nebyli, ale stejne jsme vzhledem k rocnimu diteti ihned kontaktovali odbornou firmu (v nasem pripade na www.deratizace.com) Udelali postrik a do kazdeho ze dvou pokoju dali po jedne dymovnici. Cele to prislo na 6000 kc. Kdyz jsme po dvou dnech prisli, nasli jsme jich spoustu (radove desitky) mrtvych v ruznych fazi vyvoje. Od te doby tj. cca tyden tam spim (manzelku s prckem jsem evakuoval k tchyni), ale jeste jsme neuklizeli, aby postrik fungoval i nadale. Zprvu se jich objevovalo tak 5 novych kazde rano, posledni dva dny jsem uz zadne nevidel. Nejvic se ale bojime toho, ze k nam lezou od sousedu, protoze stenic u nas bylo spousta, ale nijak zvlast postipani jsme nebyli. No, uvidime, cel je to dost neprijemny zazitek, nejsvetlejsi okamzikem bylo vyjadreni chlapika z deratizacni firmy, ktery rikal, ze nemuze slibit vyhubeni jiz po prvem postriku, ale za cely rok ho nikdo k opetovnemu postriku nevolal, takze snad budeme mit taky stesti. Pro zajemce a silne povahy se znalosti anglictiny doporucuji http://bedbugblog.blogspot.com/, najdete spoustu informaci, ale je to dost depresivni.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 2.9.2008 v 17:17 | ok@nanoit.cz | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Díky za odkaz na hodnotné fórum. Možná se časem pokusím některá nejdůležitější fakta o štěnicích přeložit do češtiny a umístit na web.

devill Nám poslal(a) zprávu dne 9.9.2008 v 22:12 | devill25@seznam.cz [78.136.149.28]

vcera jsme dorazily z dovci a nasli doma stenice,zitra obvolam deratizace,jsem z toho hotova,ale diky vsem za info..hlavne od p.Ludka,aspon vim co a jak a kam se obratit

Pavlína Nám poslal(a) zprávu dne 12.9.2008 v 15:49 [62.209.239.86]

No řeknu vám, že mám také zkušenost se štěnicemi. A není to nic příjemného.S přítelem jsme se nastěhovali v Praze do podnájmu do garsonky v srpnu 05.Ale ty potvory se objevili až v listopadu.Nechápu jak je to možné.Hlavně bych nevěděla ani o co jde,každý den kousance, přítel toho ani moc neměl, ale na mě se teda vyřádili zodpovědně.Až je jednou chytl do skleničky,tak jsem zapátrala na internetu.KOupili jsme různé přípravky, ale nic nepomohlo.Nakonec jsme vynesli rozkládací gauč ven a celý ho rozebrali.A to bylo místo, kde byli. Zavolali jsme firmu a ta nám za 5000 provedla dezinsekci.2 dny jsme nemohli domů.Ale pomohlo to. Jenom mi nejde do hlavy, že nás nežrali hned jak jsme se nastěhovali, ale až pomalu za půl roku. Ale už bych to nikdy zažít nechtěla.Do té doby jsem si myslela, že tyhle potvory už se dávno nikde v civilizovaném světě nevyskytují.

tama.1 Nám poslal(a) zprávu dne 18.9.2008 v 13:21 [80.188.196.50]

Bydlím v Třebíči,zatím štěnice nemám,ale je jich plná Třebíč,kamoška je likviduje už měsíc,měla deratizační firmu a stále se jí objevují.Hygienička říkala,že nejhorší je chodit spát jinam,kam se můžou přenést jak v tašce tak i prádlem.Denně sbírá desítky potvor a pálí je v lese.Není to ze špíny a většinou to v panelovém domě mají všichni,jenže lidé se stydí to řešit a to je problém.Všem postiženým držím palce.

Peťulka Nám poslal(a) zprávu dne 22.9.2008 v 19:51 [78.102.133.49]

Dobrý večer,
měla bych dotaz. Myslíte, že štípance od té potvory vylezou hned nebo je možné, že až za delší dobu, třeba za týden. Stalo se mi, že jsem byla s kamarádkama ve Francii, kamarádce hned druhý den dovolené naskákali pupence,a další dva dny jí přibývali. Mezitím jsme se přestěhovali do jiného zařízení, kde kamarádka jednu noc spala semnou a další noce už spala v obýváku. Další pupínky se jí neobjevili. Já neměla vůbec nic ani když tu kamarádku první noc pokousali, spali jsme spolu v jedné místnosti a posteli a já neměla ani flíček. Po týdnu jsem přijela domů a už večer jsem měla pupínky a druhý den ráno další a furt přibývají. Je možné, že je to ještě staré kousnutí nebo už mě to pokousalo u mě doma? Vše jsme vyprali, vyvařili, hned po příjezdu kufry daly do sklepa, věci jsem dali do mrazáku a žehlíme.. já mám stále pupence.. a už dva dny mi přibývají? Nevíte jak to s těma pupencema a kousáním je?? díky za info. Zítra voláme firmu na plynování, protože se bojíme, že jí máme i doma:-.(

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 22.9.2008 v 20:59 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Kousnutí štěnice se nemusí projevit hned a může trvat i 9 dní, než je viditelné. Odhaduje se, že štípance štěnice se u 50% lidí ani vůbec neprojeví, což ztěžuje jejich odhalení. Často se štípance vyskytují v řadách po třech kousnutích... vtipně se tomu říká Snídaně, Oběd a Večeře. Je to způsobeno pravděpodobně tím, že štěnice je během sání několikrát vyrušena a nucena se přemístit o kousíček vedle, kde pokračuje v krmení. Je všeobecně známo, že ve Francii se štěnice hojně oběvují v hotelech větších měst, kde se střídají hosté mnoha národností, slýchal jsem tuto informaci zejména o hotelové síti F1. Je dobře, že jste zavolala deratizéra, ale ty kufry ve sklepě, to není dobrý nápad. Pokud se některý brouk ukryl v kufru a nebyl odhalen, může právě teď putovat za sklepa kamkoliv se mu zachce. Určitě nechte provést ošetření i těchto předmětů.

Peťulka Nám poslal(a) zprávu dne 22.9.2008 v 21:21 [78.102.133.49]

Mnohokrát děkuji za odpověď.. štípance mám sice v řadách, ale mám jich fakt hrozně moc, na rukách, obličeji, nohách, fakt šílené. Ale nikdo neví, zda jsou to ty staré kousance, ještě z Francie a nebo jsem si ji přivezla domů a v noci mě pokousala už v mé posteli:-( jelikož mi pupínky naskakují od soboty od večera a dnes ráno přibyly další na nohou:-( nikdo neví, nikdo mi neporadí, nikdo vlastně o těhlech potvorách nic moc neví.
Budeme plynovat, tak uvidíme, jak to bude dál. Jak dlouho myslíte, že kdyby tu něco bylo a po plynování to přežilo, že by se zase přišla nažrat,,, někde jsem četla, že to je až klidně 6 měsíců:-( že dokáže být bez jídla::::-((((

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 22.9.2008 v 22:20 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Pokud štěnice máte a pokud nebudou vyhubeny, pravděpodobně to poznáte záhy. Štěnice totiž pokud je v blízkosti hostitele, chodí se napít krve zhruba jednou za pět dní. Určitě by to nevydržela čekat půl roku aniž by šla sát, i když zdroje tvrdí, že půl roku i déle bez potravy vydrží. Měla byste dobře prokonzultovat metodu hubení štěnic u Vás doma s firmou, která bude tento úkon provádět. Požadujte nejvyšší možné nasazení prostředků... postřik, dýmovnice. Dohlédněte na pečlivost s jakou bude firma postupovat, je to jeden z nejdůležitějších faktorů při hubení štěnic. Měla by být rozebrána a důkladně ošetřena postel, nábytek a věci v jejím okolí, ale zároveň celý byt, lemy lina, či plovoucí podlahy v okolí zdí, elektrické zásuvky, spáry ve zdech a pukliny. Postřik je dokonce lepší opakovat v rozmezí několika týdnů kvůli jedincům štěnic, které by první vlnu přežili. Radím toto dobře ohlídat a nenechat si od firmy navěšet bulíky na nos, že likvidace je bezproblémová.
Držím Vám palce a napište pak, jak vše probíhalo a kolik to stálo. Vaše zkušenost bude přidána do referencí firem zabývajících se hubením štěnic (název firmy, město, použité prostředky a jejich cena)... díky a hezký večer

petulka Nám poslal(a) zprávu dne 23.9.2008 v 13:07 [78.102.133.49]

Ještě stále doufám,že se pupence objevují dodatečně.Dnes mám 5 nových a spala jsem v jiné ložnici, nevěřím,že po 2 dnech by to bylo v celém bytě, zvláště po takové kontrole kufrů, kterou jsme provedli. Kdybych tušila co nás čeká za podezření, nechala bych všechny věci v popelnici i s kufrem. Už ve FR. jsme kufry vystříkali a nechali zavřené 3 dny před odjezdem.Potom jsme vše prohlíželi. Mohla by uniknout jedině mladá průhledná štěn.Po příjezdu jsme vše vysypali do vany s vodou a věci co se nemohout prát uložili do mrazáku.Peněženky, doklady, kožené boty...to vše je tam dodnes.Omyvatelné věci jsme kus po kusu omyli a všechno oblečení vyprali na 90 st. Vše co nepřežilo vyvářku jsme vyhodili. vše se delo na bílé podlaze a průběžně se luxovalo asi 1000x.Od soboty 20.9 jsem byla klidná to se mi objevily první pupence a ty se zvětšovali.Hysterii jsem propadla v po. ráno, kdy se objevili nové pupeny. Vzala jsem jiné peřiny, nové povlečení a šla k mámě do ložnice, kde nemůže nic být.Máma do dnes problém nemá. Já dnes ráno 5 nových pupínků.Věčer provedeme dezinsekci. Napíšu více později. VŠEM DOPORUČUJI PŘI PRVNÍM PODEZŘENÍ OBĚTOVAT CELÉ ZAVAZADLO. jE TO LEVNĚJŠÍ NEŽ DERATIZOVAT BYT ,PŘIJÍT O LŮŽKO I S MATRACÍ A O SPOUSTU DALŠÍCH VĚCÍ, KTERÉ TENTO ZÁKROK NEPŘEŽIJÍ.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 23.9.2008 v 14:44 | ok@nanoit.cz | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Postupovala jste dost pečlivě, takže doufejme, že se bude opravdu jednat pouze o dodatečné projevy štípanců ještě z Francie. Moc bych Vám v této situaci přál, aby tomu tak bylo. Myslím však, že o postel s matrací nepřijdete. Tu je nezbytně nutné zničit pouze pokud jsou štěnice přemnožené. Nám postel pouze chemicky ošetřili a štěnice se u nás za necelý rok ještě neobjevily. Má postel má kovový rám, na kterém jsem utěsnil izolepou včechny skulinky tak aby v případě, že by uvnitř zůstala některá štěnice živá, nemohla už nikdy ven. Takto zajištěnou postel mám dodnes, už jen pro případ, že by se štěnice vrátily... do rámu se nedostanou. Pokud jste dodnes nenašla jedinou štěnici, dalo by se doufat, že jste si skutečně domů žádnou nepřivezla. Děkuji Vám moc za to, že se dělíte s ostatními o tuto problematiku.
Držím palce a jsem zvědavý, jak vše dopadne.

Peťulka Nám poslal(a) zprávu dne 27.9.2008 v 23:46 [78.102.133.210]

Takže 23.9. večer nám pan Novák,,Hygienické služby" provedl ošetření bytu sloučeninou Celofax 50 a Crawdorapid(nevím zda to píšu dobře,pouze mi to diktoval). Prý se tomu říká mlha, která dusí.83m2 bytu stálo 1500,- kč. Do podezřelého pokoje se vrátí návnada v podobě mé mámy až zítra 7 dní po té, co jsme se vrátily z dovči.To proto, abychom si byly jisté, že pokousání nemůže být z min. víkendu před postřikem, kdyby k nějakému došlo.Za týden se zase ozvu.Díky za psychickou podporu.Vaše stránky pomáhají v boji z bezradností.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 29.9.2008 v 01:45 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Tak snad bude vše dobré. Maminka je docela obětavá...

Markéta Sedláčková Nám poslal(a) zprávu dne 30.9.2008 v 12:29 | makysedl@post.cz [83.208.155.84]

Dobrý den, obravcím se na Vás o radu nebo pomoc. Asi v polovině srpna jsme objevili v pokoji našeho syna hnízdo štěnic. Tomu předcházel asi 2 měsíční boj se štípanci na synově těle. Začátkem května proběhla v našem panelovém domě výměna oken... a zhruba ve stejnou dobu se syn v rátil ze školního výměnného pobytu z řecka, kde byli ubytovaní v soukromí, od jeho návratu jsme shledávali na jeho těle štípance pořád nové a nové, nejdřív jsme tomu nevěnovali pozornost...... komár, ale když i přes umístění odpuzujícího prostředku proti komárům do štípance nemizely a hlavně se objevovaly nové, jsme začali pátrat, mavštívili jsme několik kožních lékařů, ale žádný jasně neřekl oč se jedná... až náhodou jsem u syna v pokoji našla na plovoucí podlase nějakou suchou šupinku a když jsem jí dala na světlo, tak měla nožičky. Předesílám, že jsme byli už po výměně oken.. doma jsme měli vše vyčištěné... nové... koberce, plovoucí podlahy, objednané nové postele do ložnice, jen stará zůstala u syna s tím, že jemu se koupí až na podzim. Začali jsme pátrat a našli hnízdo za synovou postelí. Hned jsme kontaktovali deratiz. firmu a domovní samosprávu. Současný stav je takový, že jsme týden po druhém postřiku ale štěnice stále lezou. Nejhorší na tom je to, že celou domu jsme nacházeli štenice pouze v synově pokoji. Všechno jsme vyházeli, vyčistili...at. všechno oblečení vyprali... v pokoji se nějakou dobu nespalo..v noci jsme vstávali, svítili a hledali štěnice občas se našla jedna, dvě , pak nějaké nymfy.. pak nic.... po prvním posřiku asi 5 dnů se manžel objetoval a začal v synově ppokoji spát první noc byla opravdu děsivá, štěnice se začali na manžela snášet jako vosy na med.... prví noc jich zabil asi 15..druhou 5 ...třetí... 3 a pak byl zase relat 3 týdny klid . pak začaly opět vylézat zase sem tam jedna dvě. Měla jsem pocit, že vylázají z nové plovoucí podlahy a tak jsme se rozhodli, že ji zlikvidujeme a tak se tak stalo v den kdy mělo být druhé stříkání, to proběhlo před týdnem... od té doby jsme v synově pokoji žádnou štěnici nenašli...taky už se tam nemají kde schovat...říkala jsem si, tak a je vyhráno.......ale před dvěmi dny jsme objevili štěnice... v ložnici do té doby nebylo v ložnici nic, denně vysávám...zametám peru.... nic tam nebylo a ted zase.. už jsem úplně zoufalá a nevím co bude dál.... můžete mi prosím někdo poradit. Der.firmy sříkali...celý byt.... ale vnitřní prostory skříní.... ne .... vážně nevím co mám dělat...bydlím v paneláku...ostatní nájemníci údajně nic nenašli... jen sousedka naproti je také poštípaná, ale fyzicky nic nenašla....pomooooc

Marcela Nám poslal(a) zprávu dne 1.10.2008 v 10:00 | hMACA@seznam.cz [88.83.173.219]

Mě taky pokousasali stenice na intru.Nejdrív jsem myslela že je to komár ,ale ne mám to nateklý hodné to svědí a k tomu ještě puchířky.Náš pokoj na intru vyplynovali.Já jsem tam jednu noc přespala a zase jsem měla asi 20 štípanců nba nohách a rukách.a jsště ke všemu se mi po tom dělají jizvy:(

Willi Nám poslal(a) zprávu dne 7.10.2008 v 11:39 | willi@kilkni.cz [89.24.225.42]

Koukám že jste měli více méně "štěstí", všichni jen pár zobanečků. Letos v létě jsem dělal krmení štěnicím v Římě, 112 štípanců při první návštěvě a cca 40 při druhé, obrovský pupeny s puchýřky kolem vpichu, pálení jako by šlo o opařeninu a obrovská reakce typu horečky kolem čtyřicítky a nakonec nemocnice a dodnes když slyším slovo Štěnice běhá mi mráz po zádech. No a aby to nebylo málo tak rodiče mé přítelkyně u kterých jsem si užil tohle peklo mají výčitky svědomí a stydí se že mají v bytě takovou havěť... nemají proč a zač... jsem moc rád že se tady otevřeně píše o tom, že štěnice nemají nic společného s "chlívkem" jako třeba blechy. Taky doufám, že se jim podaří to vyhubit a "nesežere" je to jako mě, to fakt nepřeju nikomu. Doufám jen že jsem si nepřivezl nějaký zvířátko taky domů... je to hnus!!! Jo a zajímavé je, že sežraly jen mě nikdo jiný jim nechutnal,což je dobře protože kdyby se tak jako do mě pustili do mojí ani ne půlroční dcerky tak bych vypálil Řím :o)

Jana Pražanová Nám poslal(a) zprávu dne 11.10.2008 v 17:56 | PrazanovaJanca@seznam.cz [86.61.220.75]

Ahoj!
Taky mam takovy pocit, ze jsme meli vicemene "stesti". Nase posledni noc v Americe byla fakt silena. Asi o pulnoci jsme objelili prvniho brouka a pak uz se to ani nedalo pocitat. Byli uplne vsude. Byla to nocni mura. Rozhodovali jsme se, jestli nepujdem jeste hledat neco jinyho na prespani, ale vzhledem k tomu, ze jsme uz predtim meli docela blby zkusenosti s nocnimi ulicemi v LA, rozhodly jsme se zustat. Nejdriv jsem myslela, ze ani nepujdu spat. Asi do 3 jsem ty sileny mrchy vydrzela zabijet (pritel uz davno spal). Dalsi noc nas cekal navrat domu s casovym posunem, a tak jsem nakonec zalezla do spacaku a spala - nespala. Byla to bezesna noc, ale prezili jsme ji. Hned, jak zazvonil budik, vystrelili jsme z toho hnizda, zkontrolovali veci a vypadli. Nejdriv jsme si myslela, ze nas ani nepokousali, protoze jsme se furt budili a zabijeli, taky to tam vypadalo jak po boji. Protoze byly hodne nacucany uz od predchozich hostu. Po prijezdu jsme vsechny veci vyprali a ted - skoro po mesici jsem si jen tak ze zvedavosti vytukla ve vyhledavaci stenice. Po precteni jsme si to spojila a az ted jsem si uvedomila, ze par kousancu na rukach mam. Doufam, ze jen tohle a 1 otresny zazitek. Snad se nam neobjevi v baraku.
Je moc fajn, ze tyhle stranky existuji. Mejte se. Janca.

Tiana Nám poslal(a) zprávu dne 14.10.2008 v 15:07 | tiana@inmail.sk [84.42.177.70]

Ahojte,
Prosim Vás som zúúúfalaaaa....necely mesiac sa moj manzel stazuje na stipance...tak sme prezreli celu loznici a objavili sme stenice...uplne malinke. Asi 20 malych potvor sa mi podarilo zabit. Cele noci nespim a čakam ako policajt aby nepostipali moje dietatko. Boj s nimi je ale fakt tazky a zložity.
Prosim vie mi niekto odporucit nejaku firmu na Prahe 4 alebo kdekolvek v Prahe ktora mi pomoze?
Mimochodom nechápem ako sa k nam dostali a pokial je pravda ze dokazu preliezt od susedov tak sa mam naco tesit..žijem v paneláku ktory ma 17 pater a na každom patre je 30 bytov. A este by som sa chcela opytat, žijem v podnajme je nutne informovat majitela bytu? A spravcu bytoveho druzstva? Som si vedoma že štenice nie su v našom byte našim zavinenim, občas mam pocit že to s hygienou a čistotou i prehanam a viac menej vsetko sterilizujem, cistim, periem, umyvam, ludia v nasom okoli sa smeju ze to nie je byt ale vybliskane muzeum a zrazu.....boze moj pomozte

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 14.10.2008 v 18:22 | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Tak zaprvé: Na těchto stránkách je mockrát zmíněno, že výskyt štěnic nemá s hygienou nic společného. Je jim jedno, zda je uklizeno, neuklizeno, vytřená podlaha, či ne.

Za druhé: Určitě informujte majitele bytu i správce bytového družstva o výskytu štěnic. Nejlépe i ostatní nájemníky v baráku.

Za třetí: Na stránkách v horní části trčí banner odkazující na firmu, která štěnice hubí. Má 20ti letou praxi.

Štěnici si můžete přivézt z dovolené, nebo jí může zavléci návštěva. Také můžou štěnice dorazit z okolních bytů.

estela Nám poslal(a) zprávu dne 18.10.2008 v 23:03 | salenka@seznam.cz [85.94.250.151]

Potrebovala bych poradit, stehujeme se do noveho bytu a uz jednou jsem zazila (pred 6 lety v BRNE) likvidaci stenic...a ted trcim v Luxemburgu na sluzebni ceste a se stenicema, uz jsem vsechno vyprala, zlikvidovala, nicmene existuje prevence pred zavlecenim do noveho bytu? Mam vysprejovat vsechen nabytek, nez ho tam dam?

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 23.10.2008 v 00:26 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

U nábytku vzniká problém, že pokud se v něm štěnice nachází, je třeba ho rozebrat a velice důkladně ošetřit. Nejjednodušší řešení, pokud se vám nechce nábytek rozebírat, se naskytuje v zimě. Nábytek se vynese ven na mráz a tam se několik dní (pro jistotu týdnů) vymrznout. Jinak je třeba použít chemické přípravky, nejlépe prostřednictvím firmy, která má zkušenosti.

adanas Nám poslal(a) zprávu dne 12.11.2008 v 14:55 [89.176.113.66]

Zajímalo by mne,jak vypadá hnízdo štěnic.Má někdo fotku?

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 18.11.2008 v 10:19 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

asi takto...
hnízdo štěnic

Katka Nám poslal(a) zprávu dne 21.11.2008 v 19:24 [212.139.20.214]

Ahoj, u nás zatím štěnice (doufám!) nejsou, ale teď se k nám nastěhovala holka, na pár dní, z bytu, který je prý úplně zamořený štenicemi, pořád pere, koupe se. Jaká je pravděpodobnost, že se nějaká štěnice dostane i k nám do ostatních pokojů. Mám z toho docela hrůzu.
Díky...

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 22.11.2008 v 12:08 | ok@nanoit.cz [90.177.81.54]

Těžko říci, jaká je pravděpodobnost, že se také k vám dostanou štěnice. Záleží na tom, jak se osoba, která se k vám nastěhovala předem zachovala, aby toto riziko co nejvíce eliminovala. Prohlédla důkladně věci ještě před tím, než si je k vám odnesla? Prala je těsně před stěhováním? Nepřinesla si ssebou postel, matraci? Je mnoho faktorů, které hrají roli.

božka Nám poslal(a) zprávu dne 22.11.2008 v 22:47 [62.168.125.19]

Stačí na postřik proti štenicím Biolit P, nebo musíme volat firmu?

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 23.11.2008 v 17:27 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Silně se doporučuje přizvat k hubení štěnic odbornou firmu. Pokud budete hubit štěnice pomocí slabých volně dostupných prostředků, hrozí situace, kdy si štěnice vybudují imunitu na takové přípravky a jejich následná likvidace může pak být mnohem složitější.

Katka Nám poslal(a) zprávu dne 23.11.2008 v 22:15 [212.139.20.214]

Dík za odpověď, co jsme se ptali, tak prý prala předtím, ale sušila tam, kufr a boty taky neošetřila, o ložním prádle nic nevím. Vůbec nevíme, jestli panikaříme zbytečně, nebo ne. S majitelkou bytu se moc mluvit nedá, problém dost bagatelizuje. Po několika telefonátech nám sem pošle "nějaké lidi" se sprejem. Jmenuje se Rontokil (zapoměla jsem dodat, že bydlíme v Anglii). Je normálně dostupný na trhu, takže vlastně nanic. Taky nám řekla, ať si oblečení sbalíme a uložíme jinam....
Mluvili jsme o tom, že zavoláme nějakého odborníka na štěnice - na inspekci, tuto službu poskytují zdarma. Mají šanci ale takhle brzo něco zjistit? Jestli tu nějaká štěnice je, tak třeba jedna dvě, nebo pár vajíček, nebo nevím.....
Nebo je možný nějaký preventivní zákrok, než to vypukne, i když tu třeba nic není.
Je možné že by se případných pár štěnic rozprchlo po celém bytě, když jídlo si je vzalo s sebou. Nebo spíše dlí v jednom pokoji?
Taky tu mám pár textilních věcí, které nejdou prát. Zabalila jsem je do pytlů a oblepila izolepou, snad jsem je ochránila. Nebyly právě levné. Omlouvám se za tu délku, ale jsem docela vydešená a naštvaná, jsem ráda, že jsem se tu mohla svěřit. Super stránky!

Katka Nám poslal(a) zprávu dne 23.11.2008 v 22:19 [212.139.20.214]

A k tomu mrazu? Je schopen mráz zničit jakoukoliv vývojovou fázi štěnice. A dá se po důkladné prohlídce zjistit jestli na textilii je třeba vajíčko či tak? Nebo to kladou mezi vlákna třeba dovnitř - např. u hračky.

Katka Nám poslal(a) zprávu dne 23.11.2008 v 22:24 [212.139.20.214]

Ještě já. Ta slečna co k nám přišla, přišla z bytu, kde desinsekci prý musí provádět snad 5x a vyměnit všechen nábytek, koberce, všechno. Takže to je asi zlé. Co jsem tu zatím studovala, tak to nikomu nedělali.....bojim bojim :-(

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 24.11.2008 v 19:18 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Katko,
Odborník na štěnice má mnohem větší šanci zjistit, zda štěnice doma máte, či ne. Ví přesně kde se nejčastěji štěnice ukrývají. Také jsou firmy, které mají (ač to zní neuvěřitelně) psy vycvičené na vyčenichání štěnic.
V případě, že se k vám dostalo pouze pár jedinců štěnic, je víc než pravděpodobné, že se ukryjí v bezproztřední blízkosti postele, nebo přímo v ní. Štěnice intuitivně zůstává co nejblíže hostiteli.
Co se týká mrazu, říká se, že dokáže zahubit všechna vývojová stádia štěnice, včetně vajíček. Zima se blíží, tady u nás v Čechách předpovídají až -15 stupňů mráz. Pokud je to možné, je nejlepší vystěhovat v takovém mrazu na pár dní postel a nábytek ven. Oblečení není problém prohnat mrazákem. Já bych tam nechával postupně šatstvo alespoň na 48 hodin (pro jistotu), pak dádt někam odděleně, třeba do pytlů a utěsnit (nebo vakuový pytle).
Přežijte hubení ve zdraví a zachovejte si dobrou náladu i přez to všechno, stávají se i horší věci...
Ahoj do Anglie.

Katka Nám poslal(a) zprávu dne 24.11.2008 v 22:05 [212.139.20.214]

Díky za podporu, štěnice tu jsou určitě, dvě jsme už našli, jednu kůži, jednu mrtvou. Naštěstí ne u nás v pokoji. Pomalu mrazím a peru a suším na balkoně, pak to rovnou šoupnu do pytle. Snad to bude stačit. Mráz tu nemáme, ale předpokládám, že na balkoně se jim líbit nebude.
Doufejme že štenicobijci přijdou co nejdřív, s naší bytnou to není jednoduché.
V prosinci se vracíme do Čech, tak doufám, že tam bude pořádně tuho, abychom mohli nechat mrazit kufry venku.

Tomáš Nám poslal(a) zprávu dne 30.11.2008 v 08:42 | TomasKolenak@seznam.cz [80.188.19.194]

Ahoj musím se zeptat.Lezou štěnice i pod koberec?Díky moc za odpovšď zatím čau.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 30.11.2008 v 23:30 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Stručně řečeno, vlezou kamkoliv...

Tomáš Nám poslal(a) zprávu dne 4.12.2008 v 15:30 | TomasKolenak@seznam.cz [80.188.19.194]

Díky za odpověď dneska ve 4hod přijedou deratizátoři tak nevím jak to dopadne..=)

Jana Nám poslal(a) zprávu dne 7.12.2008 v 15:06 [80.188.190.2]

Dne 30 11 jsme měli doma deratizátory na štěnice ale dodnes si lezou vesele dál přesto že nám bylo řečeno že ty co budou ještě vylézat a dotknou se postřiku že chcípnou ale ono nic manžel je dnes v noci sledoval kam lezou a byli v posteli musel ji rozšroubovat a našel je tam okamžitě postel spálil musim zničit i matrace ? nic na nich není vidět ale nevím zda nebudou ještě jinde i když to stříkali poradte mi co mám dělat prosím na 2 powtřik příjdou až v lednu děkuji

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 8.12.2008 v 01:27 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

No... v odborné literatuře se píše o tom, že štěnice vylézá za potravou v intervalu zhruba 5 dní. Znamená to, že někteří jedinci, kteří se ještě těsně před postřikem napily dostatečně krve se pak několik dní mohou skrývat ve štěrbinách, kam se postřik nedostane. Pokud byl postřik proveden 30.11. tak se dá počítat ještě několik dní s výskytem lezoucích brouků štěnic. Dokud se štěnice neprojde přímo po ploše s postřikem, nic se jí nestane... Co se týká matrace, můžou být štěnice i uvnitř. Je dobré matraci propařit horkou párou třeba z napařovací žehličky, nebo vystavit na několik dní silnějšímu mrazu, jenže ono zatím zas tak moc nemrzne.

Pokud i po 14 dnech budete objevovat další štěnice, doporučuji přizvat firmu dříve než v lednu...

Milan Špičák Nám poslal(a) zprávu dne 25.12.2008 v 00:37 | milosh18@seznam.cz [78.136.177.163]

Mám docela problém.S přítelkyní máme dvouletýho syna a zjistili jsme,že máme v bytě štěnice.Potřeboval bych poradit jak se můžu štěnic zbavit z nábytku a z oblečení i když se přestěhuji do jiného bytu.Slyšel jsem totiž,že se drží i v nábytku a v oblečení, je teda nějaká možnost jak se jich zbavit abychom si je nepřinesli do jiného bytu s sebou.Díky

Milan Nám poslal(a) zprávu dne 25.12.2008 v 00:58 | milosh18@seznam.cz [78.136.177.163]

Může mi prosím někdo z vás poradit nějakou se dobře a hlavně ryhle hojící se mast proti štípancům od štenic?ja moc poštípaný nejsem náš syn naštěstí vubec ale přítelkyně je poštípaná od hlavy až k patě.poradí mi někdo??

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 19.2.2009 v 12:58 [90.177.81.54]

Mast na štípance od štěnic by Vám měl předepsat dermatolog (kožní). Laická veřejnost Vám v tomto moc neporadí. Určitě zajděte ke kožnímu.

Nikola Nám poslal(a) zprávu dne 19.7.2009 v 13:58 [89.29.93.238]

Ahojte lidičky, bydlim v panelovém domě s rodiči a bratrem.Objevily jsme štěnice, vyhodily sedačku,koberec, všechny postele a před 2 dny jsem nespala šla jsem do postele ve 23:00 a vzbudila jsem se o pul1 rano, celá dostipana tak jsem uz na to neměla nervy a sedela na posteli a cekala az vylezou zabila jsem jich asi 30 jsou zalezlí v zrcadle co mam za posteli vypadam jak bych fetovala cele ruce mam dokousane, asi se toho uz nezbavime je to asi v celem baraku vlezlo to přes stupačky ale asi se nedozvime kdo to všechno ma, mame v baraku divne a povrchni lidi .. je to i na chodbach.Jsem zoufala, mam 17 let a už bych nejraději ten byt zapalila =( díky že se tady mužu svěřit.

Fanda Nám poslal(a) zprávu dne 11.8.2009 v 12:09 | fanda@delocator.cz [193.179.199.21]

Ahoj, stravil jsem 1 den u moji pratety v hrozne starym vlhkym dome a rano jsem se probudil a prevazne na brise mam cca 10 cervenych fleku, ktery dost svedi. Ze stenic jsem mel hruzu uz driv, tak jsem na ne hned mel podezreni, ale pri zbeznym pruzkumu postele a okoli jsem nic moc nenasel. Nejakej hmyz tam byl, ale snad to nebyla stenice (ta postel je snad starsi nez dum a cela prozrana cervotocem, nemel sem tam vubec spat). Byl jsem prikrytej starou perovou duchnou a tak jsem si myslel, ze by to treba mohl byt nejaky parazit z peri. Prateta tam je uz nekolik mesicu a prej mela podobny problem prvni tydny, ale od ty doby nic. Moc jsem toho sebou nemel, takze jsem to vsechno nahazel do pytle a vystrikal nejakym pripravkem proti lezoucimu hmyzu. Neco jsem dal do mrazaku a dneska co pujde chci vyprat na 90.
Co jsem se docet, tak stenice jsou prevazne na ruce a nohy a priznaky se mohou objevit az nekolik dnu po ataku. Ja je mel hned a na rukach a nohach skoro nic, vetsina na brise a bocich. Muze to byt neco jineho nez stenice? Rad bych se necim uklidnil, ale predstava, ze je budu mit doma me uplne likviduje a kvuli svedeni nemuzu skoro spat. Mam byt nechat preventivne vydezinfikovat? Diky

zdeněk Nám poslal(a) zprávu dne 27.12.2011 v 10:36 | gpeet@seznam.cz [92.62.224.2]

ahoj, spolehlive zabírá cimetrol běžně dostupný na netu.

Jan Nám poslal(a) zprávu dne 11.1.2012 v 00:48 [89.24.134.134]

Ahoj lidi, potřeboval bych poradit. Mám podezření že máme doma štěnice. Měla je totiž naše sousedka a často se s ní navštěvujeme. Doma jsem nic nenašel, žádné štípance nemáme, ale přeci jenom obava zde je. Chci se zeptat existuje nějaká spolehlivá metoda jak poznám že je mám doma? Třeba nějaký lapač, nebo tak něco....

Předem děkuji za pomoc

veronika Nám poslal(a) zprávu dne 15.1.2012 v 00:27 | skodovka6@seznam.cz [212.96.160.90]

Ahoj lidičky ,mám 3 děti 18,15,7 let .Ten nejstarší chodil pořád poštípaný.Říkala jsem mu že to má od toho jak se sním v posteli pořád válí pes.Jenže jednou takhle v pátek večer ležím v posteli a leze po mě brouk ,po důkladném prostudování internetu jsem zjistila ,že je to štěnice!!!Od té doby mě svědí celé tělo,nemůžu spát ,spím oblečená jak kosmonaut,štípance nemám ,ale ta představa ,že po mě něco leze mě dohání k šílenství.čekám až bude pondělí ráno budu moc zavolat deratizaci .Nevím proč,ale štípance má jen nejstarší syn.Měla bych to říct i sousedům ,ale mám strach z toho jak budou reagovat.Doma máme čisto,ale znáte lidi!!!!

vka Nám poslal(a) zprávu dne 18.1.2012 v 08:33 | http://www.dddvolavka.cz [90.179.27.202]

Jedna ze zvláštností poštípání od štěnic je, že asi 20% lidí na ni nemá alergickou reakci a tak o nich ani jejich hostitelé často neví. Štěnicím ne každý „chutná“ stejně. Udává se, že více napadají malé děti a ženy a méně ochlupené lidi. A do třetice: štěnice vždy se snaží mít svou cestu k hostiteli co nejkratší a tedy co nejvíce nebezpečnou. Tyto skutečnosti, spolu s jejich skrytým způsobem života a odolností na celé skupiny přípravků znesnadňují jejich včasnou identifikaci a ztěžují jejich následné hubení a likvidaci. vka

katka Nám poslal(a) zprávu dne 19.4.2012 v 09:06 [212.47.19.161]

Mám též problém se štěnicema a chci se zeptat, je účinější plynování nebo postřik?

vka Nám poslal(a) zprávu dne 22.4.2012 v 12:04 | http://www.dddvolavka.cz [90.179.27.202]

Plynováním bývá laiky nazýváno zadýmení dýmovnicí, anebo jiná forma aerosolu. Při skutečném plynování (kyanovodík, fosforvodík) jsou molekuly plynu účinné látky rozptýleny ve vzduchu (např. plyn unikající ze sporáku), kdežto při zadýmení dýmovnicí jsou malé kapičky aerosolu (mlha), nebo častěji pevné částice dýmu do vzduchu rozptýleny (např. dým z ohně), ty po nějaké době víření spadnou, nejvíce pochopitelně na vodorovných plochách a do štěrbin, kde se štěnice ukrývají dostatečně neproniknou. Dýmovnice proto nepoužívám a to ani jako podpůrný prostředek. Zásah také zbytečně prodražují a ošetřovaný prostor je nutné dočasně opustit.

David Nám poslal(a) zprávu dne 22.4.2012 v 21:37 [78.45.187.196]

Dobrý den,
také jsme doma objevili štěnice a máme za sebou jeden postřik, po jak dlouhé době je vhodné postřik opakovat? Zatím je to dní, co byl aplikován první postřik a stále nacházíme živé štěnice. Je to opravdu odporné. Někdy si říkáme, jestli se jich někdy nadobro zbavíme.

Johny Nám poslal(a) zprávu dne 2.7.2012 v 10:19 [213.129.141.29]

Dobrý den stejně postižení lidé...Bydlím v paneláku na severu Česka víc jak 20 let (nejsem rasista ale mám za to, že to přinesly ti migrující tmavší pleti které vystěhovávají z jiných lokalit) ale to co se vyrojilo od konce letošního března mne fakt tak jako vás nenechává klidným...V průběhu loňského roku až někdy v letošním lednu či únoru za tu dobu u nás profesionálové provedli 5 rychlo rozprašovacích postřiků z pumpičky ve velké bandasce...Doufal sem, že když žiju vejškově i se sklepem v 9 patře, že ke mne se to nedostane...Chyba optimismu...Jsem alergik a každé kousnutí tedy vyvolává velké dlouhodobější reakce na kůži...Dokud ten její svinský jed který vpichuje nevymáčknu šíleně to svědí a zanechává hodně dní stopy na kůži...Jedni z prvních kousanců přerostly až v modřinový podkožní velký otok...neboť jsem musel venku dost chodit a kůže třením o kalhoty na lítku to rozdráždila...Nevěděl jsem jak ta havěť vypadá a proč narozdíl od komárů jí neobjevím...Vystříkal jsem byt a hlavně postel Biolitem UNI 007 během 2 měsíců 2 krát...Nepomohlo...Jen jsem si 3 krát všiml po probuzení něčeho malého jak rychle utíká....Zabil to tedy ručně...Ach jo...Hold budu muset nahlásit stav na Družstvo ať provedou opětovný hromadný bytový v celém paneláku deratizační postřik ale jak čtu, nejlepší je stejně vyplynování...

Kristyna Nám poslal(a) zprávu dne 15.8.2012 v 22:17 [188.22.35.254]

Dobry den mam takovy dotaz objevily se mi doma stenice a porad sem nevedela odkud to leze a nakonec sem zjistila ze to jde od souseda pres zachodove trubky az keme jelikoz ten soused uz je mrtvy tak sem volala na spravu majetku ale oni maji na vse cas nemuzu v tom byte vubec byt a chtela sem se jen zeptat muze to nalest i do obleceni ? nebo budu muset komplet vsechno z bytu vyhodit ? dekuji za odpoved

Maroš Nám poslal(a) zprávu dne 10.2.2013 v 18:39 | mrservis.m@gmail.com | http://www.facebook.com/plostice [85.163.117.135]

Dobrý den.
Jsme deratizační firma ze Slovenska, z Bratislavy.
Provádime hubení štěnic i v Čechách, zejména v Brně.
Štěnicemi se zabývame vice než 15 let.
Štěnice jsou celosvětovým problémem a v některých městách jsou doslova všude.
Likvidace je trochu komplikovaná, ale hlavně se nesmí použit žádny běžný přípravek ani sprej, pak jsou ještě odolnejší ( i když některe uhynou).
Profesionálni informace mužete vidět na naši stránce věnované štěnicím na : www.facebook.com/plostice
jiné informace na www.deratizacnyportal.sk

Lucie Nám poslal(a) zprávu dne 8.1.2014 v 04:53 [88.100.211.205]

Ahoj přestěhovali jsme se do podnájmu a každé ráno vstáváme poštípaný ale štěnice jsem nikde nenašla odtrhala jsem dokonce lišty od podlahy a nic tam nebylo ale myslím si že ty štípance jsou od štěnic protože štípanců máme víc na jednom místě.Když jsme se do bytu stěhovali bylo nám divný že se jen z našeho vchodu během měsíce stěhovali 3 rodiny.Bojím se že budeme muset všechen nábytek vyhodit protože máme vše úplně nové brali jsem si na to půjčku to by mě fakt asi trefilo :(

Dagmar Nám poslal(a) zprávu dne 2.2.2014 v 11:51 | D.Titzová@seznam.cz [89.176.95.41]

Dobrý den,v říjnu nebo listopadu loňského roku nám dělali postřik proti štěnicím. Objevil je soused shora, když si nechal dělat nový rozvod vody v kuchyni. Dělali celou třetinu domu shora dolů. Nyní jsem je objevila i já. Nemám sice žádné viditelné kousance ani zarudlá místa, ale pořád mě něco svědí a lehtá (i ve dne)a tak se škrábu. Píšete tady, že jsou ve šterbinách zdiva i po hmoždinkách. Já jsem strhla tapety, udělaly se ve zdi šterbiny, ale prozatím jsem se stěnami nic nedělala. Prosím o radu, jestli mám nechat nejdříve deratizovat byt a pak dělat něco se stěnami. Nechat nahodit novou omítku? Pomůže to?

Kačka Nám poslal(a) zprávu dne 24.9.2014 v 09:44 [93.153.68.89]

Můžete mi poradit? Při mém týdenním pobytu v USA mě v hotelu pokousala štěnice. Pupínky se mi objevily až 3 dny po návratu. Po dobu dalších 4 dnů se mi objevují další pupínky na rukách. Je možné, že je to stále reakce na pokousání v USA nebo jsem si tu svini dotáhla domů?

Lucyyy Nám poslal(a) zprávu dne 6.10.2014 v 07:42 [178.77.216.35]

Ahojte, máme doma štěnice, postřik proveden.......ale myslím, že by to chtělo i dýmovnice....a prosím vás, když dám knihy do mrazáku na 12 hodin, umrznou v nich?? Díky!

Lucie Nám poslal(a) zprávu dne 5.7.2019 v 17:05 [193.165.96.134]

Dobrý den, doma jsem objevila štěnice ale nikde hnizo prolezla jsem snad celý byt po čtyřech a nikde hnízdo je možné že knam přišly od sousedů a ještě si nestihli založit hnízdo? Moc děkuji za každou odpověď už jsem zoufalá v noci nespím jen koukám jestli se neaka neobjeví...

Jméno:
E-mail:
[nepovinné]
Web:
[nepovinné]
Kontrolní kód:
Opište : fwzd
Text zprávy:
friendly links
Diety a hubnutí mravenci flash web studio nanoit cirkuz skateboards moskyto bar světla a osvětlení LUXO výroba bannerů dětské oblečení ekologické dřevostavby ubytování, penzion, ubytovna Rokycany základní a mateřská škola pro tělesně postižené Liberec