ŠTĚNICE

základní fakta o štěnicích včasné odhalení štěnic štípanec od štěnice vyhněte se zamoření jak bojovat se štěnicemi fotky štěnic videa štěnic

registr hotelů v USA kde byl potvrzen výskyt štěnic
www.bedbugregistry.com

počítadlo.abz.cz

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Štěnice versus roztoči - jak rozeznat projevy? A jdou štěnice jen na někoho?

Diskuse » Štěnice versus roztoči - jak rozeznat projevy? A jdou štěnice jen na někoho?

Eva Nám poslal(a) zprávu dne 11.8.2008 v 12:51 [195.250.129.202]

Ahoj,
přestěhovala jsem se do nového podnájmu v přízemí domu ve staré zástavbě, kde je docela temno a vlhko, a objevila se mi dost agresivní, svědivá vyrážka. Na kožním mi diagnostikovali alergii na roztoče a jiná doktorka (když léky nezabraly, jak měly, a projevy se zhoršovaly) možnou přítomnost štěnic. Nikdy předtím jsem žádné problémy neměla a ani předchozí podnájemnice ne. Je možné, že by štěnicím chutnala jen některá krev?
Ta vyrážka je po celém těle, jsou to různě rozmístěné fleky, občas samostatné, občas několik najednou. Celkově je jich ale hodně. Zprvu jsou zarudlé a nateklé, pak "splasknou". Když jsem na týden zmizela z bytu jinam, vše se uklidnilo a začalo hojit, ale jakmile jsem tam přespala jedinou noc, zase se vyrážka objevila a to dost výrazně. Je možné, aby štěnice stihly nadělat takovou paseku za jedinou noc? Nevypadá to spíš na ty roztoče? Dá se to nějak rozeznat? Žádných "broučků" jsem si tam nevšimla, ale přes den tam moc času netrávím, tak je možné, že vylézají v noci.
Začínám být zoufalá - pracně jsem se přestěhovala, doktorka neporadí (na alergologii by nic nezjistili, dokud beru léky na akutní projev) a hledat nový podnájem, to je fakt až poslední řešení! :(
Co si o tom myslíte? Děkuju, pokud jste dočetli až sem!

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 11.8.2008 v 18:01 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Ahoj Evo,
Nejsem lékař, ale alergii na roztoče mám a to hned na několik druhů... Když mě poštípala štěnice vypadalo to jinak než alergickej náběh. Ty štípance, které jsi tu popsala dost sedí na štěnici. To že štěnice vylézá pouze v noci je známý fakt, a děje se tomu větčinou těsně před úsvitem, nebo pár hodin před ním. Štěnice pije krev jen pár minut a pak se zase klidí někam do úkrytu, který nebývá daleko od postele, zpravidla se ukryje přímo v posteli. Zkontroluj rám postele, ale důkladně, štěrbiny, potahy a povlečení, matraci. Všechno důkladně prohlédnout. Zkontroluj, zda nemáš na matraci černé skvrnky... trus štěnice. Také se občas stane, že člověk štěnici ve spánku rozmačkne a zůstane po ní tmavě hnědá skvrnka třeba na povlečení. Pokud objevíš hnědého až zrzavého broučka s naprosto plochým oválným tělíčkem o délce do půl centimetru, tak ho porovnej s fotkama v sekci fotky štěnic a budeš hned vědět na čem jsi.
Jinak co se týká temnoty, ta štěnicím vyhovuje ze všeho nejvíc. Na světlo se takřka nevypraví, i když se mi stalo, že okolo třetí hodiny ranní mi lezla po tričku, když jsem dlouho pracoval u počítače s rozsvícenou lampou.
Co se týká vlhka, tak to spíš vyhovuje mravencům, ale tady bych hádal.

Určitě proveď důkladnou prohlídku okolí postele, (štěnice je opravdu tak plochá, že zaleze úplně kamkoliv) dál doporučuji vést si zápisky kdy jsi byla poštípaná... Pokud je to v intervalech okolo 5 dní, odpovídalo by to tomu, že doma pár brouků štěnice máš. Pokud je to častěji a brouka oběvíš, bude to pravděpodobně znamenat větší počet brouků a okamžitě bych začal situaci řešit.

Pokud nemáš nic proti, navrhuji abys poslal zhruba lokalitu, kde bydlíš, nechci adresu, jen třeba část města, abych mohl místo zanést do postižených míst. To pouze pokud se přítomnost štěnic potvrdí. Pomůže to monitorovat postižená území.

Doufám, že se však výskyt štěnic u tebe nepotvrdí a že problém bude vyřešen.
Hezký den a držím palce... klidně zas napiš jak se situace vyvíjí.

Diana Nám poslal(a) zprávu dne 12.8.2008 v 14:05 | dianakiri@seznam.cz [81.19.47.138]

Ahojte ,než začnu psát, chci se omluvit za svoji češtinu ,ale i přesto napíšu své nemilé zkušenosti se štenicema (poznámka webmastera: opravdu trochu pokulhával jazyk, tak jsem to trochu opravil : )))),třeba pomůžu s radama. Koupili jsme si byt v Modřanech,nastěhovali jsme se v září a za dva měsíce byla dcera celá poštípaná, naprosto stejně jak popisovala p. Eva a také jsme léčili dceru na alergie. Pak se dcera otstěhovala a neměla nic. Za dva mesíce přijela na návštěvu a šla do svého pokoje a znova byla poštípaná tak mi došlo že tam opravdu musí něco bejt. Začala jsem hledat a našla jsem malou štenici kterou jsem chitla a odnesla do DDD SERVISU, kde mi řekli že je to štenice, a také mi vysvětlili jak se pokusit je vyhubit. Prvni věc byla, že jsem začala hledat a také jsem našla... V posteli, ale tam kde je zacvaknutá látka, tak jsem začala stříkat s prostředkem ktery jsem koupila, jmenuje se BANDIT a ředila jsem to 2/2. Za 14 dní jsem všechno vyprala minimálně na 60 stupňů a vyžehlila všechno co se dalo, koupila jsem si parní čistič a napařovala jsem všude. Potom jsem zase nastříkala, a zatim jsem nenašla a ni jednu štěnici, ale samozřejmě jsem už psychycky zničená. Když budete volat deritizátora musite s ním opravdu být alespoň 2 až 3 hodiny. Nejhorší na tom je že jsou lidé kteři vůbec tohle neřeší, pak je to těžký. Doufam že jsem pomohla.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 12.8.2008 v 17:36 | ok@nanoit.cz | http://www.flashweb.cz [90.177.81.54]

Paní Diano,
Pouštět se doboje svépomocí je označováno za boj s větrnými mlýny. Nejen, že prostředky volně prodejné nejsou dostatečně účinné, ale jejich aplikací se přživší štěnice stávají odolnějšími proti skutečným postřikům odborných firem. Když jsme štěnice objevili u nás, raději jsme hned volali majitele domu a tlačili na něj, aby zařídil firmu, která provede opatření. Stalo se tak a po půl roce se zatím neobjevily jediné náznaky přítomnosti štěnic.
Divím se, že vám firma doporučila pouze nějaký přípravek.
U které firmy jste se informovala?
Zdravím a přeji hezký den.

Diana Nám poslal(a) zprávu dne 13.8.2008 v 13:19 [81.19.47.138]

Napište Posím kontak na firmů ktera zarůči vymícení štenicama.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 14.8.2008 v 14:06 | ok@nanoit.cz | http://www.flashweb.cz [90.177.81.54]

Úplné vymícení štěnic vám pravděpodobně žádná firma nezaručí a pokud ano, nebral bych tuto firmu zcela vážně. Doporučuji obtelefonovat více pražských DDD firem a prokonzultovat s nimi vaší situaci. Uvidíte sama, kde narazíte na ochotu a přímé jednání. Nenechte si naslibovat, že štěnice někdo hned a zaručeně vymítí, není to zaručené. Pokud jsou štěnice rozmnožené v celém objektu, nemusí jejich vymícení v jednom bytě hrát velikou roli a může se stát, že za pár měsíců, možná dříve budete řešit ten samý problém.

Pokud bydlíte v domě s více obyvateli, doporučuji přítomnost štěnic oznámit všem v domě a přimět je k důkladné prohlídce domovů. V případě, že se objeví štěnice ještě jinde, je lepší provést dezinsekci v celém objektu.

Odkazy na některé firmy:

www.asanaddd.cz
www.parez.cz
www.sybeka.cz
www.deratizace.com
www.adera.cz
www.ekosa.cz
www.ddd-senko.cz

Diana Nám poslal(a) zprávu dne 15.8.2008 v 12:36 [81.19.47.138]

Moc děkuji.

Iva Nám poslal(a) zprávu dne 23.8.2008 v 19:56 | ivarony@seznam.cz [82.99.184.2]

Posílám pozdrav z Klatov, před půl rokem jsem provedla celkovou rekonstrukci velice pěkného a prostorného bytu, došlo i k výměně lin, oken, dveří, zkrátka všeho. Jsem dva dni po deratizaci - štěnice. A teď Vás prosím o odpověď na tento problém. Mám retrievera. Zřejmě štěnice sály i jeho. Pokud se napijou, myslíte že odlezly někam se schovat ? Můj problém je babička, která si pro pejska chodí a vodí si ho do svého rodinného domku, kde ho má chvíli v kuchyni a pak na zahradě. Prostě pes se přemisťuje. Trvalo to minim. 2 měsíce, než jsem odkryla pěkné hnízdečko v obýváku. Postřik bude opakován, snažím se být v klidu a doufám. Ale.... babička se začala drbat. Můj byt je prostorný, uklizený, nesnáším nic navíc, nábytek lehký, deratizér byl "nadšen". Ovšem dovedete si jistě představit dům postarší dámy, vdovy, která vše shromažďuje a přechovává po prapředcích.
Opakuji - snažím se zachovat klid. No tak holt budeme zase deratizovat. Je možný a pravděpodobný přenos z bytu do bytu ? Mohla se ta úžasná zvířátka skrývat v kožíšku a skočit babičce do postýlky ? Jen aby nám nyní zas pejsek nepřinesl živá zvířátka od babičky do našeho relativně "čistého" bytu. Děkuji za odpověď, raději bych si s Vámi povídala o něčem příjemnějším. Iva

Iva Nám poslal(a) zprávu dne 23.8.2008 v 21:01 | ivarony@seznam.cz [82.99.184.2]

Nezlobte se, ale ještě mě napadlo - (deratizér odjel na dovolenou, jinak bych se ptala jeho) - jak dlouho je postřik aktivni ? Znamená to nevytírat, zametat mohu ? Pes občas olízne lino, no zatím to přežil. Mám pocit, že jsem ráno měla štípanec, pokud štěnice přeleze přes zaschlý postřik, jak dlouho trvá než nás chcípne ? Postřik byl ve středu, večer jsem zapálila dýmovnici. Děkuji Iva

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 23.8.2008 v 22:24 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Dobrý den Ivo,
Co se týká psa, myslím, že tam nic nehrozí. Z dostupných zdrojů je zřejmé, že se štěnice živí pouze lidskou krví. Hned jak se napije, schová se opět do úkrytu, většinou v bezprostřední blízkosti postele. Za bílého dne pravděpodobně na štěnice ani nenarazíte, pokud nejsou přemnožené. Vylézají spíše v noci a vyhýbají se světlu. Pes by určitě neměl v bytě s postřikem být, alespoň podle pokynů deratizéra, který byl u nás, lízat lino s postřikem už vůbec ne. Postřik, který provedl deratizér u nás podle informací účinkoval zhruba týden a pak bylo nutné vše umýt. Štěnice, která plochu s postřikem přeleze, nezemře okamžitě. Bylo nám řečeno, že to trvá déle a že budeme pravděpodobně bezprostředně po postřiku vídat zpomalené štěnice pod vlivem látky.

Takže, podlahu týden nevytírat, umyjte pouze místa, ¨se kterými přijdete nevyhnutelně do kontaktu... kliky, psací stůl, atd. Zametání by asi vadit nemělo. Vyhněte se přímému kontaktu postřiku s pokožkou, noste přezůvky, spěte v pižamu s dlouhým rukávem a nohavicemi. Co se týká dýmovnice, příliš jsem neporozuměl jak jste to prováděla. Nás deratizér vyhnal z bytu, celý ho postříkal, včetně oblečení, zkrátka vše a těsně před odchodem zavřel všechna okna a vypustil dýmovnice. Pak jsme do bytu 24 hodin nesměli. Druhý den následovalo větrání bytu.

A nejdůležitější ze všeho je to co stále opakuji...
Je nutné spát i nadále v té samé posteli, na tom samém místě. Štěnice z úkrytu nevyleze, pokud neucítí lidskou přítomnost. Nedostala by se tak do kontaktu s postřikem !!!!

Hodně štěstí a jednu prosbu mám já na vás. Napište prosím název deratizační firmy a to jak jste s ní spokojená (jednání, cena). Tato reference se jednou mohou hodit ostatním. Děkuji, a přeji hodně štěstí

Iva Nám poslal(a) zprávu dne 24.8.2008 v 08:55 | ivarony@seznam.cz [82.99.184.2]

Děkuji za odpověď, dýmovnici jsem zapálila večer po postřiku a byt jsme do druhéhod dne opustili, spali u babičky. Jen bych ještě potřebovala vědět, zda jsme mohli do jejího bytu přenést nějaké štěnice, i když z Vaší odpovědi vyplývá, že né. Babička je šílená hrůzou, stále se pozoruje, nějaké štípance má, ale jinak nic neobjevila. Druhý den jsme se do bytu vrátili a normálně vetetujeme dál, bohužel i se psem. Bydlíme v družstev.bytě, jediný derazizér v Klatovech je p. Soumar, sehnalo ho družstvo a z fondu oprav hradilo deratizaci.
Postřik 3 + 1 stál asi 2 000,- jedna dýmovnice v obýváku, kde bylo hnízdečko - 500,--. Přijde opět za dva měsíce, ale říkal, že evrops.unie od září zakázala postřik štěnic a že neví, jak to dál bude likvidovat. Nejbližší firma je zřejmě v Horažďovicích, říkal že toho má na likvidaci strašně a není nikdo, kdo by to prováděl. Teď je na dovolené, nevím zda má smysl u babičky provádět postřik na základě jejího strachu a neidentif.štípanců. Děkuji Iva

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 24.8.2008 v 10:39 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Také děkuji za informaci,
Vypadá to, že postup byl u vás zhruba stejný jako v našem případě. Zda jste však mohla přenést nějakou štěnici k babičce asi zůstane otázkou. Možnost je tu vždy, ale neřekl bych, že je to možné díky pejskovi. Spíš, pokud jste si vzala ssebou nějaké ložní prádlo, nebo věci, které byly před tím uložené v místnosti s brouky. Nemáte tušení, jak se k vám mohli štěnice dostat? Byla jste na dovolené v hotelu? Nekoupila jste kus nábytku z bazaru či antiku? Štěnici si můžete přinést i v rámu starého obrazu a podobně.
A když jste šla na noc k babičce, měla jste ssebou věci vyprané na vyvářku? Je dobré si těsně před postřikem vyprat pár nejdůležitějších věcí na vyvářku a sušit je někde mimo byt. Pak tyto věci dobře zabalit, nejlépe do vakuového pytle, aby bylo zaručeno, že se tam brouk štěnice nedostane.

Moc bych vám přál, aby byl postřik úspěšný. Štěnice jsou opravdu otrava. Snad jediné pozitivní je, že není znám případ, kdy by přenášeli jakoukoliv nemoc.

Zdravím Klatovy

Petra Malá Nám poslal(a) zprávu dne 31.8.2008 v 00:43 | petramala1@seznam.cz [82.100.30.42]

dobrý den, nejsem si jistá ale možná jsem v ložnici oběvila štěnici. Lezla po mě v noci, a jednu jsem našla ve dne vypadala jako mládě. Poštípaní jinak nejsme, ale mám strach že to přijde. na okně máme hnízdo jiřiček a pod hnízdem jsme našli svlečky které by odpovídali velikostí i vzhledem štěnice ptačí. I ty co jsem našla na sobě byli menší než ty lidské ale jinak podoba je stejná. Chtěla jem vás poprosit, jsme ze zlína, tak jestli tady máte zkušenosti s nějakou firmou nebo dontakt na někoho, kdo by dělal deratizaci. děkuji a jsem s pozdravem P.M.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 31.8.2008 v 01:13 | ok@nanoit.cz | http://nanoit.cz [88.102.68.128]

Je už dost pozdě, takže zítra večer se pokusím odpovědět. Myslím, že ve vašem případě by se nemuselo o štěnice jednat.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 31.8.2008 v 21:23 | ok@nanoit.cz | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Štěnice ptačí žijí trvale v hnízdech hostitelských ptáků, odkud mohou hladové pronikat do domů, kde mohou příležitostně sát na lidech. Přestože je tento druh u nás možná nejčastějším druhem, nemá praktický význam, protože se u lidí trvale neudrží. Jeho výskyt v obydlí lze omezit bariérovými postřiky a likvidací hnízd hostitelů mimo dobu hnízdění... cituji úryvek článku z www.deratizace.com/clanky/ . Z toho plyne, že byste se nemusela obávat horší varianty, a to štěnice domácí. Na uvedených stránkách bych hledal i další informace o tom jak se v takovém případě zachovat, případně doporučuji rovnou zavolat a konzultovat situaci přímo s odborníkem.
Zajímalo by mě co objevíte... když vás to příliš nezdrží napište ještě jednou co jste zjistila.
Děkuji a přeji hezký den.

Ivana Nám poslal(a) zprávu dne 3.9.2008 v 20:47 [92.62.224.6]

Dobrý den,
na záchodě jsem našla odpoledne štěnici-čili spíš divného brouka, který zmizel pod kobereček. Později večer tam byl znovu, tak jsem ho zabila, dala do zkumavky a porovnala s obrázky u vás na webu a je to oprvdu ona. Je celá vyhladovělá, úplně průhledná. Zřejmě přilezla ze stoupačky.Zřejmě bude lepší preventivně vystříkat byt a nebo počkat? Poštípaní nejsme. Děkuji za odpověď.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 4.9.2008 v 11:03 | ok@nanoit.cz | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Paní Ivano,
Pokud jste si jistá tím, že brouk na záchodě byla štěnice, věnoval bych zvýšenou pozornost kontrole bytu, především pak místu, kde jste štěnici viděla, a hlavně posteli. Prozkoumejte důkladně rám, či konstrukci postele, záhyby na potahu, povlečení a matraci. Mohlo se také jednat o ptačí štěnici, ...jedna z nejčastějších u nás.

Jakub Nám poslal(a) zprávu dne 13.9.2008 v 23:26 [90.176.68.22]

Dobrý večer, jsem zaměstnancem jednoho azylového domu a dnes večer jsem na jednom pokoji objevil v trhlinách ve zdech štěnice, lezou i po zdi, klienti je pobíjejí, jsou plné krve, hnus, jelikož je víkend, myslíte že stačí kontaktovat deratizátory až v pondělí, čili v pracovní den, nebo je nutné celou věc začít řešit bezodkladně? Díky za odpověď, stejně jako za informace na vaší web.stránce.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 14.9.2008 v 23:03 | ok@nanoit.cz | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Dobrý večer,
přijel jsem právě z dovolené, takže píšu až dnes. Zda zavoláte deratizéra dnes či o pár dní později už pravděpodobně nebude hrát velkou roli. Deratizéra však určitě přivolejte a čím dříve tím lépe.
Hezký den

Míša Nám poslal(a) zprávu dne 21.9.2008 v 16:44 [81.201.60.156]

Dobrý den,
v panelákovém domu mají maminky byly nalezeny štěnice. Ona teda sama ve svém bytě žádnou nenašla, ale ona i její přítel byly poštípaní. Před 14 dny jim tam udělali postřik, myslím za dalších 14 dní jim ho budou dělat zase. co jsem ale pochopila, tak dělali jen pár bytů ne celý dům, což asi bude problém. Můj dotaz zní, zda může maminka štěnice natáhnout k nám domů při návštěvách (přespává u nás), popř. jak eliminovat, aby se tak nestalo. Přičemž u nás asi 2x přes léto spala, ještě než to věděli nebo byla i jen tak přes den na návštěvě. Co třeba s dárky pro děti, které přiveze - co se týká oblečení, to se dá vyprat na 60C, ale mohou být třeba i v hračkách atd?

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 22.9.2008 v 10:24 | ok@nanoit.cz | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Dobrý den,
riziko v podobě přenosu štěnice z místa na místo lze částečně eliminovat zvýšenou péčí o věci, které si ssebou Vaše maminka nosí. Oděvy by měly být vyprány na šedesát, nebo je dobré je propařit žehličkou velkým množstvím páry. Hned po takovém ošetření by měly tyto oděvy být skladovány až do použití na místě, kam nemají štěnice přístup, třeba ve vakuových pytlích. Co se týká hraček mohlo by také k přenosu dojít a jediné co mě napadá je opět hračky propařit párou, nebo prohnat alespoň na 12 hodin mrazákem. Pokud však nejsou štěnice přemnožené, pravděpodobnost, že by se ukrývaly v oblečení či hračkách je menší. Štěnicá má tendenci se ukrývat v bezprostřední blízkosti postele na níž hostitel spí, tedy přímo v ní.

Jiří Volavka Nám poslal(a) zprávu dne 24.9.2008 v 08:41 | volavka@post.cz [90.177.90.80]

Dezinfekci, dezinsekci a deratizaci dělám již 35 let a nevidím v hubení štěnice domácí problém. K vyhubení je poměrně procné a ne zcela levné, je nutné být velmi pečlivý, znát dobře jejich biologii a zvolit správný přípravek. Na své práce poskytuji záruku na vyhubení.

Markéta Sedláčková Nám poslal(a) zprávu dne 30.9.2008 v 09:19 | makysedl@post.cz [82.209.7.210]

Dobrý den, obravcím se na Vás o radu nebo pomoc. Asi v polovině srpna jsme objevili v pokoji našeho syna hnízdo štěnic. Tomu předcházel asi 2 měsíční boj se štípanci na synově těle. Začátkem května proběhla v našem panelovém domě výměna oken... a zhruba ve stejnou dobu se syn v rátil ze školního výměnného pobytu z řecka, kde byli ubytovaní v soukromí, od jeho návratu jsme shledávali na jeho těle štípance pořád nové a nové, nejdřív jsme tomu nevěnovali pozornost...... komár, ale když i přes umístění odpuzujícího prostředku proti komárům do štípance nemizely a hlavně se objevovaly nové, jsme začali pátrat, mavštívili jsme několik kožních lékařů, ale žádný jasně neřekl oč se jedná... až náhodou jsem u syna v pokoji našla na plovoucí podlase nějakou suchou šupinku a když jsem jí dala na světlo, tak měla nožičky. Předesílám, že jsme byli už po výměně oken.. doma jsme měli vše vyčištěné... nové... koberce, plovoucí podlahy, objednané nové postele do ložnice, jen stará zůstala u syna s tím, že jemu se koupí až na podzim. Začali jsme pátrat a našli hnízdo za synovou postelí. Hned jsme kontaktovali deratiz. firmu a domovní samosprávu. Současný stav je takový, že jsme týden po druhém postřiku ale štěnice stále lezou. Nejhorší na tom je to, že celou domu jsme nacházeli štenice pouze v synově pokoji. Všechno jsme vyházeli, vyčistili...at. všechno oblečení vyprali... v pokoji se nějakou dobu nespalo..v noci jsme vstávali, svítili a hledali štěnice občas se našla jedna, dvě , pak nějaké nymfy.. pak nic.... po prvním posřiku asi 5 dnů se manžel objetoval a začal v synově ppokoji spát první noc byla opravdu děsivá, štěnice se začali na manžela snášet jako vosy na med.... prví noc jich zabil asi 15..druhou 5 ...třetí... 3 a pak byl zase relat 3 týdny klid . pak začaly opět vylézat zase sem tam jedna dvě. Měla jsem pocit, že vylázají z nové plovoucí podlahy a tak jsme se rozhodli, že ji zlikvidujeme a tak se tak stalo v den kdy mělo být druhé stříkání, to proběhlo před týdnem... od té doby jsme v synově pokoji žádnou štěnici nenašli...taky už se tam nemají kde schovat...říkala jsem si, tak a je vyhráno.......ale před dvěmi dny jsme objevili štěnice... v ložnici do té doby nebylo v ložnici nic, denně vysávám...zametám peru.... nic tam nebylo a ted zase.. už jsem úplně zoufalá a nevím co bude dál.... můžete mi prosím někdo poradit. Der.firmy sříkali...celý byt.... ale vnitřní prostory skříní.... ne .... vážně nevím co mám dělat...bydlím v paneláku...ostatní nájemníci údajně nic nenašli... jen sousedka naproti je také poštípaná, ale fyzicky nic nenašla....pomooooc

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 30.9.2008 v 15:44 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Doporučuji kliknout na banner v horní části stránek. Je tam umístěn po dohodě s firmou, která má dlouholetou zkušenost s hubením těchto potvor. Případně referujte, že jste se na ně obrátila z našich stránek. Díky.
Mimochodem, dezinsekční firma, která hubila štěnice u nás stříkala i vnitřky skříní, oblečení, zkrátka vše.

Marcela Nám poslal(a) zprávu dne 10.10.2008 v 12:57 [212.27.208.205]

Vypadá to, že jsme u spolubydlící v pokoji objevili pravděpodobně štěnici. Tři exempláře jsme odchytily a předaly lékařce, která je odeslala na "parazitologii". Nyní čekáme na výsledek. Nechceme zbytečně plašit. Včera jsem prolezla celý pokoj, hlavně postel a okolí jsem prolezla velmi důkladně. Já mám ve svém pokoji celkem chladno a pořád mám otevřenou ventilačku, takže se u mě asi neusídlili. Spolubydlící má totiž v pokoji velmi teplo, takže asi proto se k ní nastěhovali. Teď řešíme jak to udělat, aby když bude přespávat u mě v pokoji tak aby za ní neputovali. Máme v jejím pokoji dál topit aby měly ty potvory teploučko anebo větrat a udělat tam zimu. Můžete nám poradit. Díky

Jana Nám poslal(a) zprávu dne 11.10.2008 v 22:00 [195.160.182.34]

Dobrý den!
Omlouvam se za češtinu. Jsem Slovenka. Taky mame na sebe štipnace, které však jsou jen male 2mm hrbolčeky, které moc svedí. Nenašla som žadnou štenici avšak zvleklou kuži ale černé barvy. Videla som to na stene aj živé, vúbec se to nehýbalo, malo to asi 3 mm a bolo to taktiež skůr čierne. Nasate krvou to nebylo. Nikde nevím najít nejaký podobný obrázek. Bydlíme v zrekonstruovanem starem domku.

Jana Nám poslal(a) zprávu dne 14.10.2008 v 21:49 [195.160.182.34]

Pekny den

Uz sem na to prisla, nejsou to stenice. Je to kozojed obecny. Muzete mi poradit co s tim.

Dekuji moc

Alex Nám poslal(a) zprávu dne 15.10.2008 v 00:50 [62.24.83.59]

Dobrý den,
bohužel jsme měli podobnou zkušenost se štěnicemi. Než jsme vůbec zjistili, že nějaké v bytě jsou, vozili jsme vyprané ložní prádlo a pod. na chalupu a k babičce do bytu, kde není pračka.
Bohužel jsme po určité době našli několik štěnic (celkem jich pak bylo asi 150 + malé co nešly počítat). Po přivolání deratizační firmy a lítém boji vypadalo vše ok. Jenže!! V pražském bytě ok, ale na chalupě a u babičky peklo. Než jsme to zjistili, že jsou štěnice i tam, přestěhovali se s věcmi opět do Prahy. Na vlastní oči jsem viděl, jak mi jedna vylézá z knihy, kterou jsem z chalupy přivezl. Na chalupě jsem začal bojovat po svém, protože to jinak nešlo. Firmy nedovedly zahubit ty mrchy a ty pořád někde lezly po zdech, podlaze... i ve dne. Moje řešení je následné a zdá se i funkční.
Kupte čistou krystalickou síru. Rozlomte jí na menší kousky, dejte do plechovky a okolo ní dejte plechy (síra při hoření mírně prská a odletují hořící kousky). Poté jí zapalte a IHNED! odejděte z místnosti!! Nedýchejte plyn, který se uvolní. Je silně štiplavý a jedovatý!! Místnost utěsněte, udělejte to i v ostatních částech domu a několik dní nevětrejte. Pokud možno se ani v objektu nevyskytujte. Štěnice nevydrží tento zápach a plyn se dostane i do škvír ve zdech. Otevřete-li skříně, dostane se plyn i tam.

Než jsem tento postup udělal, zapálil jsem kousek síry a dal jí přímo ke štěnici co lezla po zdi. Tato štěnice začala zdrhat vlevo, vpravo, pak se chvilku točila a spadla mrtvá. Opravdu tento postup funguje a ani není tak drahý. Jen pracujte raději v masce a dbejte na zvýšenou pozornost při práci s ohněm.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 15.10.2008 v 09:57 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

To Alex:
Teda koukám, jak jste se pustil do boje sám, já bych si tohle asi netroufnul udělat. Jak to bylo potom se zápachem? Síra přeci dost silně smrdí. Jak dlouho jste pak větral?

To Jana:
S kozojedem obecným nemám zkušenosti, bohužel. Obraťte se na ddd firmu. Nebo hledejte na internetu.

Alex Nám poslal(a) zprávu dne 16.10.2008 v 00:41 [62.24.83.59]

Je pravda, že vysíření domu bylo až posledním zoufalým pokusem. Jak popisují ostaní, bylo psychicky náročné žít se štěnicemi a cítil jsem je po sobě lézt, i když na mně žádná nebyla. V paneláku i baráku jsem oškrábal zdi na panel, vytrhal lina,udělal nové štuky, podlahy, stropy a vše prostříkal biolitem v mechanickém rozprašovači (nesmrdí a obsahuje jen účinnou látku). Bohužel to pomohlo jen v pražském bytě. Barák je přeci jen velký a nedostanete se všude. DDD firma byla přítomna, provedla postřiky, ale nepomohly. Proto jsem si vzpomněl na otce, který mi říkal, že po válce bylo hodně štěnic a hubily se sírou. Jedno silné vysíření a byl se štěnicemi konec.

Jde o to, aby byl dům či byt vysířen opravdu silným dýmem (na síře nešetřit). Samotný zápach je nesnesitelný, ale dá se velmi dobře vyvětrat. Nezůstane po něm ani památky. Stačí mít přes den otevřená okna a častěji větrat, přeprat věci a zápach je pryč.

Haňa Nám poslal(a) zprávu dne 16.10.2008 v 11:06 | h.fuskova@seznam.cz [78.45.104.78]

Dobrý den,
po přečtení příspěvků na těchto stránkách jsem zoufalá.
Náš pětiletý syn má od začátku září spoustu štípanců, které jsme pokládali za důsledek komářího bodnutí, protože syn hmyz vždy extrémně přitahoval. Nyní nám ale začalo být podezřelé, že by komáři byli tak aktivní v polovině října. Po přečtení výše uvedených příspěvku jsem rozjela pátrání.Okamžitě jsem synovi vyčistila a převlékla postel, vše důkladně prohlédla, ale celou dobu ani stopa po štěnicích. Do postele jsem mu dala na 15minut staré dobré horské slunko. Nechci nic stříkat, pokud nemám jistotu, že tam jsou. Hledali jsme i blechu a také nic..Ráno jsem ho i s pyžamem ponořila do vany, pyžamo jsme ve vodě svlékli, máchali, hledali, nikde nic.Od včerejška nás samozřejmě s manželem začalo všechno soustavně svrbět:) Ještě jedno podezření mám na změnu pracího prášku - časově by to odpovídalo, akorát ty projevy - spíš by to asi mělo vypadat jako ekzém. Proto moc prosím o radu a předem děkuji. Štěnicím zmar!:o)

Alex Nám poslal(a) zprávu dne 17.10.2008 v 02:01 [62.24.83.59]

Pro Haňu:

Pokud mohu, má-li syn štípance převážně ve spodní části nohou a na rukou, je pravděpodobné, že ho něco pokousalo. Jestli štěnice, to těžko říci. Štěnice nemusí být ukryta jen v posteli!!, ale i v el. zásuvce, za podlahovou lištou, za obrazem... V noci jdětě k synovi do pokoje a rozsviťte. Dobře pak pozorujte stěny kolem postýlky a podlahu i samotnou postýlku, zda-li neuvidíte něco lézt. Štěnice jsou malé a relativně rychle se pohybují. Při světle utíkají do úkrytů. Proto musíte jednat rychle po rozsvícení. Přeji vám, aby to byl jen ten jiný prášek. Jinak se musíte připravit na krušné časy. Bydlíte-li v paneláku nebo pod., sledujte i stěny společných prostor, jestli tam nějakou tu stínku neuvidíte.

Haňa Nám poslal(a) zprávu dne 20.10.2008 v 20:29 | h.fuskova@seznam.cz [94.112.82.149]

Děkuji za radu! Ty štípance má všude kromě vlasové části hlavy. Strašně si to škrábe, takže vypadá, jako by měl neštovice (ale ty to na 100% nejsou)Paní doktorka je přesvědčena, že je to bodnutí hmyzem, ale druh neurčila. Postupovala jsem přesně podle Vašeho návodu - v noci rozsvítit a koukat všude. Ale nikde nic!Prohlížela jsem kdejakou škvíru. Dnes má nové pupínky a už je škrábe a škrábe. Nikdo jiný v rodině nemá nic. Dnes jsem koupila parní čistič, tak zkusím alespoň parní šok do škvír:))
Budu vděčná za jakoukoliv radu nebo nápad. Díky!

Eva Nám poslal(a) zprávu dne 22.10.2008 v 00:00 [158.195.168.225]

dobry den prajem,
na tele mam stipance.nemam ich na na celom telom,ale len riedko,dokonca som styri dni nemala nijaky stipanec,to je doba, ktoru som bola doma z koleje. nikde som nic nenasla,ani doma, ani na koleji, prehladala som vsetko, za obrazmi, na listach, v posteli, na plachte zospodu, ale nikde nic, ani pach a ani trus. len tie stipance.minule leto sme mali stenice v usa, preto mam teraz take obavy. a stipance vyzerali rovnako ako teraz. ked som bola doma, nic sa mi neobjavilo, az vecer velky stipanec.a ani tak moc nesvrbi,len ma znepokojuje to, ze to vyzera ako stipance co som mala minule leto.doma a ani na koleji nie je nikto postipany, len ja.v noci som uz aj rychlo zasvietila,potom zhasla a cakala,ale nic som nenasla. co mam robit?ako mam dalej postupovat? kebyze mame stenice na koleji a doma, je mozne ze za dva tyzdne sa to nerozmozilo a ze by to stipalo len mna? uz vecer sa bojim ist aj spat,ze co ak...moze byt stipanec od komara skoro identicky s tymto? dakujem za kazdu odpoved

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 23.10.2008 v 00:21 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

pro Evu:
Prozkoumejte štípance, pokud se náhodou nevyskytují po dvou, nebo třech v řadách. Štípance od štěnic se totiž v řadách často vyskytují. Způsobuje to například, že štěnice je při sání vyrušena a posune se o kousek dál, kde po chvíli pokračuje v krmení.
Podle mě by se nemuselo nutně o štípance štěnice jednat, protože díky posledním pár teplejším dnům se bodavý hmyz mohl ještě probrat k životu, takže to klidně mohl být komár, který vás štípnul.

Eva Nám poslal(a) zprávu dne 24.10.2008 v 23:33 [158.195.168.225]

Stipance sa vyskytuje po jednom, a tri dni uz nijake nemam. Dufam, ze sa uz ani nijake nevyskytnu. Takze dufam, ze to boli tie komare, aj ked to ako stipance od komara naozaj nevyzeralo, hlavne ked sa to objavilo az poobede a az potom zacalo svrbiet. Dakujem za odpoved

A.Zubova Nám poslal(a) zprávu dne 18.11.2008 v 10:46 | sasa75@seznam.cz [88.100.157.209]

V loni jsem si dovezla z dovoleny štěnice domu, byla to hruzá! Měla jsem pozvany 4 f. problem ale neustale se opakoval až se mi poštastilo a narazila jsem na jednoho pana, zdarmá mi ze začatku radíl pač jsem od něj dojezdnosti dost daleko ( Ostrava ) pak jsem byla na pokraji zhruceni a řekla si at to stoji co to stoji, chci ten problem vyrešít! Domluvila jsem si s nim, prvni navštěva byla zdarma, dohodli jsme se na ceně stalo to sice cc6000kč, ale nechal si zaplatit na vic krat prvně 2000kč, u druheho postřiku zas 2000kč a za zhruba 4tydni když jsem naznala že už jé po problemu, tak jsem mu doplatila další 2000kč,tak solidni firmu jsem ještě nevíděla, už je to 3 čtvrtě roku a po štěnicach neni ani pamatky, zas žijeme s rodinou normalni život a nemusime mit lexsauřin před spanim, že zas budeme chytat v noci štěnice. Kdo má opravdovy problem, a má toho plne zuby jako my tak vřele doporučují!!! Ten pan skutečně drži slovo, když tvrdil že vše s zarukou, byla jsem skepticka, dnes vím, že to co slibil, dodržel!!! Omlovamse za pravopis jsem cizinka.
http://www.dddvolavka.cz
Hodně štěsti přejí!

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 18.11.2008 v 17:59 | quiet.noise@seznam.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Pokud někdo chce umístit zpětný odkaz, banner, či jakoukoliv jinou formu reklamy, musí to nejdříve konzultovat se mnou. Tento web neslouží k libovolnému vytváření zpětných odkazů.
Díky za pochopení

Webmaster

Petra Nám poslal(a) zprávu dne 30.11.2008 v 22:16 | vanilka008@centrum.cz [80.188.70.144]

Štěnice jsem měla poprvé před 2 lety v pronajatém bytě v Praze.Byla to hrůza,přesně jak popisují všichni "zasvěcení":).Nevěděla jsem,z čeho jsou štípance,absolvovala jsem i prohlídku na kožním,také říkali,že jde pravděpodobně o štípnutí hmyzem,ale nevěděli jaký,tipovali mravence.Také jsem měla pupínky vždy ráno,po probuzení.Také jsem se mohla udrbat k zešílení.Když jsem odjela na dovolenou,štípance ustaly,po návratu to zase začalo.Spala jsem i s rozsvíceným světlem,bez úspěchu,nic jsem nemohla objevit.Cca po měsíci a půl jsem našla brzo ráno malého plochého hnědého brouka a po konzultaci s kolegyněmi jsme došly k závěru:štěnice.Okamžitě jsem volala příslušnou firmu,potvrdili mi,že jde určitě o štěnice,přijeli,prohlédli postel a okolí,objevili stopy po trusu /nejenom v posteli,ale i na knihách/! a vystříkali celý byt a do mého pokoje použili dýmovnici.V dalších pokojích se štěnice nevyskytovaly.Přibližně po 2 týdnech přišli byt vystříkat znovu.Štěnice jsem měla jen u sebe v pokoji.Bohužel jsem po 1.postřiku nespala u sebe v pokoji,nedalo se tam dýchat,i když jsem neustále větrala.Pán z firmy mi pěkně vyčinil,že nedělám návnadu:),ale byla jsem tak psychicky vyčerpaná,že jsem radši spala v obýváku.Po 2.postřiku jsem se do pokoje vrátila,v bytě jsem žila ještě rok a štěnice opravdu zmizely. Mám skvělou zkušenost s rodinnou firmou www.deratizace.bigames.info - 2x postřik bytu 3+1 stál 3000-4000-omlouvám se,ale napamatuju si to už přesně.Proč ale píšu.Teď,po 2 letech po postřiku bydlím už rok v jiném bytě v Praze,tzn. 2 roky poté..Poslední měsíc až měsíc a půl začaly opět štípance.Mám pupínky pouze na nohou,rozškrábané až do krve,je to utrpení.Moje první myšlenka-už zase štěnice!Dnes jsem prohledala postel a okolí,jsem nic nenašla /bohužel mám tmavě hnědé matrace,což ztěžuje objevení případných stop/,jen malého tmavého broučka,který určitě štěnice není.Netuším,co může být příčinou mých štípanců,ale obávám se nejhoršího.Zítra budu volat mou osvědčenou firmu,jsem moc zvědavá,co mi řeknou,zaráží mě,že jsem stále nic nenašla a velmi mě zajímá,zda si myslíte,že je možné,že by se štěnice znovu objevily až za 2 roky po postřiku a v úplně jiném bytě??!Všude se píše max.o roce,kdy jsou štěnice schopné přežít bez stravy.Ale dva roky??Moc děkuji za odpověď.Petra.

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 5.12.2008 v 19:53 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Pokud jde skutečně opět o štěnice, je velice nepravděpodobné, že by se jednalo o potomky těch původních se kterými jste měla tu čest před dvěma lety. Vzhledem k šíření tohoto hmyzu se spíš zdá, že by mohly být štěnice zavlečeny z jiného místa, možná od sousedů.

Nešťastná Nám poslal(a) zprávu dne 12.12.2008 v 06:41 | vanda.pekova@seznam.cz [62.24.81.194]

Dobrý den. Tak došlo i na mě :-( Před 14 dny jsem vždy ráno měla dva až tři svědivé pupence. Když se po čtyřech dnech objevil podobný u mé dcery, která spí v jiném pokoji, vyděsila jsem se a navštívila kožní lékařku. Ta konstatovala, že je to virózní infekce kůže, napsala antibiotika a mast. Dceři jiná lékařka řekla totéž a dala jiná antibiotika a mast. Když se u mě další dny objevoly pupence stále, došly jsme s dcerou na pohotovost do nemocnice na Karláku. Tak řekli - štěnice!!!! Hrůza a děs! Dcera se nastěhovala k příteli a já teď s nimi bojuji. Byl tu deratizér, štěnici našel a nabídl zásah (ovšem bez záruky) a naúčtoval si za jeden pokoj o 12 m čtverečních 4200Kč!!! Na to prostě nemám, mám celkem pokoje 4!! Tak jsem si koupila prostředek na hubení veškerého hmyzu, zestříkala, co se dalo a 4 dny po postřiku postele a okolí, jsem dnes ráno opět kousnutá a štěnici jsem dokonce chytila, když utíkala po zdi směrem k obrazům. Je světlá, to znamená mladá. Včera mi přišel parní čistič, tak se dnes opět pustím do lítého boje a vypařím všechno, na co se jenom podívám. Je to děs a hrůza a jsem opravdu zoufalá.
Držte mi prosím pěsti a já sem podám zprávu asi za týden. Musím počkat, zda se do týdne neobjeví další. Vaše Nešťastná

Nešťastná Nám poslal(a) zprávu dne 5.1.2009 v 20:13 | Vanda.Pekova@seznam.cz [89.176.110.200]

5.1.09
Tak ozývám se později a stále bojuji. Nebudu popisovat celou anabázi, jen bych vám ráda dala pár dobrých rad. Veškeré přípravky běžně k sehnání v normálních drogeriích jsou ředěné vodičky, na prd. S nimi jsem bojovala zbytečně 14 dní a utratila za ně 800 Kč.
Kupte si K-Othrin, bývá dodáván do Hornbachů a podle návodu zřeďte. Potom, jak už tu pár lidí radilo, vystříkejte pečlivě všechny štěrbiny v posteli i přilehlých úložných prostorách (bedny na peřiny ap.) v blízkosti postele. Dále postříkejte "bariérově" všechny přístupy k posteli, okolo postele, postel kolem dokola nad zemí, vchody do místností, štěrbiny u zdí, sousedících s dalšími místnostmi, byty, u rour od topení, no prostě všechny škvíry, kterými by štěnice případně k vám do pokoje mohly vlézt z jiných místností nebo bytů (ty jiné byty mě napadly už ze zoufalství, když i po deratizaci (dokonce nám dali do bytu i dýmovnici)firmou, která stála 3000Kč, po 5ti dnech začaly opět kousat štěnice. Prostě vystříkejte tímto způsobem všechny místnosti ve vašem bytě. Já jsem teď třetí den bez přítomnosti těch hnusek a uvidím, jak to zabere. Postříkala jsem takto celý byt K-Othrinem. Jinak to, co vám udělá firma jako deratizacu bytu je srovnatelné s tím, co vám radím já. Nic jiného, žádný zázrak vám neudělají.
Je ale nutné si koupit postřikovací, tlakovou lahev, koupila jsem jí rovněž v Hornbachu za asi 300 Kč. Lahvička přípravku stojí 155Kč a je na 2 l vody.
Držím sobě i vám pěsti!!!!

kvitek36 Nám poslal(a) zprávu dne 27.1.2009 v 16:23 | kvitek36@seznam.cz [89.24.26.155]

Prosim o doporučení kde dostanu koupit tu cistou krystalickou síru?děkuji

Alex Nám poslal(a) zprávu dne 13.2.2009 v 20:15 [89.176.23.140]

pro kvítek36:

Nevím odkud jste, ale krystalickou síru seženete přes internet u firmy Eurošarm. Mají centrálu v Ostravě. Distributor chemikálií Eurošarm, Těšínská 222, Šenov, město Ostrava. Mají i e-shop tak vám síru mohou poslat.

Jinak hledejte na internetu prodejny chemikálií.

Já osobně jsem si síru přivezl z Itálie (v místech, kde jsou sopky jsou obchody se suvenýry a prodávají tam tu síru úplně všude).

Marta Nám poslal(a) zprávu dne 19.5.2010 v 15:53 [178.17.80.102]

Máme také zkušenosti se štěnicemi a jako pan Alex jsme to zvládli SVÉPOMOCÍ :-)) Myslím, že síra je úžasný prostředek,my použili sirné knoty.Nešetřete na jejich množství!! Koukněte na http://www.skudci.com/stenice-stenice-domaci . Příspěvek od Marta z 12.května 2010.

volavka Nám poslal(a) zprávu dne 22.5.2010 v 15:44 | volavka@post.cz | http://www.dddvolavka.cz [88.103.104.165]

Chybí tu dávkování,já jsem ve staré literatuře a skriptech našel způsoby plynování sírou a jsou to neuvěřitelná kvanta síry! K plynování štěnic se udávalo že k 2% koncentraci pro vyplynování kubatury 100 m3 kysličníkem siřičitým bylo zapotřebí 6 kg čisté síry. Expozice se udávala 4 hod. To platilo pro spalování síry ve zvláštních aparátech, při spalování kusové síry se kvůli pomalejšímu vývinu SO2 udávala dávka síry dvojnásobná, a expozice se zvyšovala na 12 hodin. Tato dávka se ještě zvedala při větším množství materiálů které SO2 dobře absorbují /čalounění, koberce,ap./. Mnohem delší doba byla zapotřebí k řádnému vyvětrání. Pro neutralizaci SO2 po plynování se používal amoniak. Nechával se odpařit 10 -20% vodný roztok čpavku v množství 1/10 až 1/5 váhy pálené síry. Poté se objekt zkontroloval, zda je vyvětraný. Zdroj informací: Desinfekce,desinsekce, deratizace, str.221 - 223, autor Doc. Mudr. Karel Raška, vydalo SZN 1953.
Myslel jsem nejprve, že jsem se přehlédl, anebo že došlo k nějaké tiskové chybě, tak jsem si to ještě ověřoval ve starých skriptech z let šedesátých a tam jsou ty dávky také takové. Pochopil jsem, proč se kysliční siřičitý přestal používat. Ještě bych podotkl, že sirné knoty obsahují jen 50% síry, ale ta se z nich zase rychlej uvolňuje. Budu každému, kdo to bude zkoušet držet palce, ale v bytech to asi nepůjde. Pokud někdo bude síření zkoušet, tak snad sem dá zprávu. Já jsem se za své praxe již se sířením proti hmyzu nesetkal.vka

Nikol Nám poslal(a) zprávu dne 26.8.2010 v 22:54 | Nikol518@seznam.cz | http:////// zadny [90.177.243.213]

Dobry vecer.Chtela jsem upozornit na fakt,ze u nas v panelaku v Rumburku,V Podhaji 240/8 nam nedavno na vytahu visel listek od druzstva,ze maji podezreni na vyskyt stenic,ale dodnes zadne postriky nikdo neprovadel.Denne ziju ve stresu z tohoto stavu a prolezam byt,da se tato situace a ignorace od druzstva nejakym zpusobem resit nez bude pozde?Dekuji s pozdravem Chmelenska.

Terka Nám poslal(a) zprávu dne 17.7.2011 v 23:48 | x.x.x.the.ros.hka.x.x.x@seznam.cz [81.90.168.47]

Dobry den nikdy v zivote jsem v pokoji stenice nemela a najednou se tu zacali objevovat nevite z ceho by to mohlo byt?? A jak se jich zbavit nejak jinak nez si pozvat domu deratizera? Rodice mi chteji predelavat pokoj strhat tapety pod. Myslite si ze kdyby se se tapety zthali a pokoj se vystrikaval kazdy den treba biolitem ze zmizi?? dekuji za odpoved

helena Nám poslal(a) zprávu dne 3.10.2011 v 20:44 | chudikova2112@seznam.cz [89.103.99.250]

Dobry vecer mam ozazku ohledne těch stěnic!!!D va dny jsem chodila do lesa od te doby mam na okraji hlavy stipance v řadě kolem do kola od ucha k uchu a ne jenom tam vyskitli se i na zadech v dolni časti zad! jsou po 2 nebo i 3 bodnuti jsou červene vypadato jako nestovice ale jelikož jsem doma zjistila rani vyskyt stěnic hned jsem si zavolala eratizaci prvni na co se mne ptali zda jsem pokousana jiste že ne!narazila sem na ne nahodou!po 4 měsicich deratizace za celou dobu jem nenaslaa ani jednu živou pouze mrtvi !!!!tak si nejsem jista zda se jedna či nejedna o kousanec stěnice ěkuji za odpověd

sequensová Nám poslal(a) zprávu dne 10.11.2011 v 09:10 | sequensova.tp@susuk.cz [195.122.217.177]

Dobrý den,již dlouhou dobu s hrůzou sleduji rozšíření štěnic po světě i u nás a co je nejhorší,že je velmi obtížné až nemožné se jich zbavit.Viděla jsem ale příběh lidí z Ameriky,kteří se jich zbavili až po mnoha pokusech a to tak,že -omlouvám se za laický výraz-nechali svůj dům zahřát na 65 C (což prý zahubí všechna stadia štěnic) a to tak,že dotyčná firma pomocí plynových hořáků vháněla do všech místností horký vzduch.V domě bylo samozřejmě jak v peci,ale to jediné pomohlo.Nevím kde jinde se informovat o tom,jestli je tohle známé nebo možné i u nás a jakým způsobem by to bylo proveditelné.Děkuji za informaci a pochopení.MS

vka Nám poslal(a) zprávu dne 10.11.2011 v 11:56 | http://www.dddvolavka.cz [90.179.27.202]

Hubení štěnic prohříváním bytů je k vidění např. tady:
http://www.youtube.com/watch?v=E_Os63_DzO4...
Nevím o firmě která by to v ČR dělala, ale je jisté, že by takové hubení bylo hodně drahé. Problematické by to bylo především u bytových domů. Pokud by se neošetřily všechny byty současně /a to bylo drahé/, tak by snadněji mohlo dojít k nové infestaci ze sousedních bytů. Na rozdíl od chemických postřiků, tak u tohoto způsobu hubení štěnic se nedá počítat s nějakou reziduální dobou působení dezinsekčních přípravků. S názorem, „že je velmi obtížné až nemožné se jich zbavit“, nemohu souhlasit bez výhrad. Obtížné to je, ale štěnic se zbavit dá, mně se to alespoň povedlo zatím pokaždé, jinak bych nemohl vyhubení štěnic provádět se zárukou. vka

vka Nám poslal(a) zprávu dne 10.2.2012 v 11:58 | http://www.dddvolavka.cz [90.179.27.202]

Teď už vím. Vyhubení štěnic tepelným přohrátím nabízejí Hygienické služby Praha. Má někdo s tímto způsobem hubení štěnic nějakou zkušenost? vka

Eva Nám poslal(a) zprávu dne 19.3.2012 v 08:41 [194.50.64.137]

Dobrý den, jsem naprosto zoufalá. Asi před měsícem se mi po tělě objevily štípance. Hrozně svědivé, někdy štípanec osamocen, kousek dál řetízkové štípnutí. Myslela jsem si nejdřiv, komáři, berušky. Manžel neměl a nemá nic. Příšel z práce s tím, že možná štěnice. Na internetu jsem zjistila, že ty štípance opravdu odpovídají těm "šteničím".Myslela jsem si, že je zlikvidujem sami.Nejdřiv několikrát postřik biolitem proti štěnicím, štípance se objevovaly dál, ikdyž jsem žádnou neobjevila. Minulý týden jsem se z ložnice přestěhovala do jiného pokoje,abych se vyspala, protože jsem v noci našla štěnici. I tam jsem v noci štěnici našla.Manžel žádné štípance neměl, ani nemá. V sobotu jsme vystříkali celý byt K-Othrinem a odjeli na víkend pryč. To byla krása.Spala jsem celou noc a bez štípanců. Včera jsme se večer vrátili domů. Vyprala jsem, co se dalo, co jsem do noci stihla. V jednu jsem šla spát, vždy po 10 min. jsem rozvítila, měla jsem pocit, že mám poštípané celé tělo, ale nic. asi po hodině a půl, po dalším rozsvícení, lezla po čelu postele. Docela veliká, nikam neutíkala, byla možná zmátořená postřikem. Byla ale živá. Vystříkala jsem opět ložnici biolitem a šla si lehnout do obýváku. Kolem čtvrté jsem se vzbudila. Měla jsem štípanec na ruce . . . Jsem naprosto zoufalá, mám žaludeční nervozu a odpor k celému bytu. Bydlíme tam 30 let a nic. K tomu ještě bydlíme v bytovce na vesnici, kde se většinou známe a představa, že přijedou deratizéři a všichni to uvidí . . . Už ale jiné řešení nevidím.

vka Nám poslal(a) zprávu dne 30.3.2012 v 06:27 | http://www.dddvolavka.cz [90.179.27.202]

Ve vašem případě bude nejrozumnější se obrátit na profesionální službu. I když zamoření štěnic nijak nesouvisí s čistotou, tak i přesto ke většině zákazníků docházím zcela diskretně. Přijedu neoznačeným autem, normálně oblečený a potřebné vybavení mám uloženo v neprůhledných taškách. Jistě nejsem sám, kdo služby takto provádí. vka

anež Nám poslal(a) zprávu dne 29.3.2013 v 11:32 | stenicesireni@seznam.cz [88.101.17.254]

Dobrý den,
taky bych se ráda podělila o naše zkušenosti.

Zhruba před rokem a půl jsme se s mužem měli nastěhovat do romantického bytu v podkroví cihlového domu. V naší budoucí ložnici byla palubová dřevěná podlaha - opravdu krásná, ale... Po dvou týdnech po nastěhování se hlavně mě začali objevovat svědivé štípance, za dalších několik dní okolo čtvrté ráno se mi malá hnusná štěnie producíroval přímo po polštáři. Postel byla čistá - bez vajíček ( máme kovový trubkový rám)...no samozřejmě byly v té podlaze. Okamžitě jsme to začali řešit, byt byl nájemní, bohužel majitelka nebyla příliš vstřícná. DDD firma u nás byla třikrát, což absolutně nepomohlo, sami jsme ložnici sířili sirnými knoty (i když jsme si uvědomovali, že to množství SO2 je opravdu nedostatečné, prostě něco jsme zkusit museli), to také nepomohlo, navrhovali jsme vytrhání podlahy a položení dlažby s tím, že o náklady se podělíme, nesouhlasila, takže jsme po dvou měsících z bytu naprosto vyčerpaní 'utekli', v podstatě jsme tam všechen nábytek, který se nedal vydezinfikovat nechali, a obleční při stěhování šlo rovnou z pračky do pytlů a do auta.

Story číslo dvě:
V novém bytě jsme už tedy asi rok a čtvrt, první měsíce jsme ještě usínali z hrůzou, jestli se štěnice stěhovali i s námi nebo ne..vypadalo to dobře a časem jsme na štěnice dokonce i zapomněli...AŽ DO TEĎ! V pondělí jsem se ráno probudila se štípancem na ruce. Asi není možné, že by to byli ty samé štěnice, tyhlety už jsme si museli donést sami z venku (například). Tentokrát už ale žádné "profesionály" zvát nebudeme, musíme to zvládnout sami. Koupila jsem 2kg síry a byt(garsonka, cca 25 m2) byl ze středy na čtvrtek vykouřen, přičemž než se to vyvětrá bydlíme u kamarádky.

Určitě dám za čas zprávu jak to dopadlo.

Kdyby měl někdo nějakou zkušenost, jak urychlit zbavování se toho sirného zápachu - prosím napište.

Anež

cicina Nám poslal(a) zprávu dne 3.6.2014 v 13:15 [37.48.34.82]

Dobry den.bydlim v bytě 2+kk se dvema detmy a nikdo z nich nema zadne znamky kousnuti ale ja jako matka sem pokosana na nohach po kolena,ruce po lokty a mistama zada.stipance jsou tak 1cm
od. Sebe nikdy ne vic kousancu v 1dnom.doma sem prohledala, vysala kazdou postel ale nikde nic nenasla.zitra chci vystrikat a vymetit jednu postel z pokojicka protoze se mi zda ze od doby co jsme postel donesly jsem pokousana(driv byla v garazi,mohlly by stenice z venku naskat,je to mozne?nikdy jsem s nema zadnej zkusenost nemela

Monika Nám poslal(a) zprávu dne 19.7.2014 v 12:11 [85.71.11.15]

Dobry den ,je to mesic a pul co jsem zjistila ze mame stenice :-(,nanosila mi to sousedka z vedlejdsiho panelaku-mela zamoreny byt,dnes uz je to 15.dnu od druheho zasahu deratizacni firmou,jelikoz mam ted starsi dceru na prazdninach a mladsi semnou spinka v loznici tak by me zajmalo jestli uz je to dost dni na to aby byli s detskeho pokoje vyhubeni,-nikdo tam uz od uterka nespi takze v noci chodim koukam a nic,dnes rano jsem rozebrala sedacku v obyvaku nasla jsem par vajicek nevim zda nebyli mrtve protoze jsem tam nasla i mrtve dve stenice na stejnem miste,ale z druhe strany sedacky jsem nasla zivou nelezla nehybala se jen jsem ji rozmackla byla v ni krev a zapachala uz byla asi zasazena postrikem ale spis mam obavu jestli mi tam nevlezla s detskeho pokoje!jsem uz zoufala nestastna za 14.dnu necham odvezt cely detsky pokoj na skladku,sundam koberec vytrham lina pod nim vse savem vycistim nastehuji nabytek polozim nove lino,zavolam jeste po treti pany s deratizace myslite ze uz se toho zbavim?nekdo podobnou zkusenost? prosim moc o odpoved na otazky .Dekuji Monča

Nikol Nám poslal(a) zprávu dne 8.3.2016 v 15:49 [90.176.188.166]

Dobrý den vlastním velice hezký penzion v České Lípě a doslechla jsem se že v jednom penzionu a na více místech v České Lípě se vysky tují vši ,filcky a hlavně štěnice, dokonce když si lidé u nás objednávali pokoje mi to psali do emailu, má reakce byla taková že jsem je ve finále neubytovala.Protože mám obavy o přenos, že se to v jednom penzionu vyskytuje již 20 let to víme již těch 20 roků ale že to mají i jiné penziony jsme netušili, měl by u nás být udělán registr zamořených penzionů a ubytoven jako je v americe.Když jsem šla na hygienu aby se na to podívali na konkrétní penziony tak je to vůbec nezajímá že prý štěnice nemoce neroznáší, tak jsem paní řekla, takže pokud štěnice sleze s nakaženého člověka a vleze na vás ,bát se teda nebudete, po chvíli pani zaklapla pusu a nic se nevyřešilo.Nemají nárok prý brát stěry na ubytovacích zařízení, za chvíli se to všude zamoří jako ve Francii.

Honza1458 Nám poslal(a) zprávu dne 25.4.2016 v 16:08 [193.85.237.182]

My jsme měli štěnice v bytě a opravdu nemá cenu se s nimi snažit bojovat sami, protože jsme ztratili spoustu čas a peněz za přípravky, které ani nezabíraly. Zavolali jsme profíky a hned ten den přijeli a bylo vše vyřešeno, byt byl ošetřen bez zápachu a do týdne jsme měli pokoj. Navštívili nás jenom jednou a od té doby máme klid. Jinak to byl pán s tel.: 778 038 037 Fakt na nic nečekejte a řešte to rovnou takhle, a nevyhazujte peníze za blbosti jako my. Navíc mi říkal že už jsou další výjezdy pokud by tam ještě byli bezplatné. Není o čem přemýšlet...

Monika Nám poslal(a) zprávu dne 29.8.2016 v 19:05 [82.144.139.19]

Dobrý den,
dnes u nás byli pánové, které jsem zavolala kvůli podezření na štěnice v domku o jedné místnosti, WC a malé chodbičce.
Dle papírů použili K-Othrine. Sami neměli žádné ochranné pomůcky a nemuseli jsme jít se psem mimo domek. Jinde na internetu čtu, že si máme dávat pozor, aby v domě nebyl pes. Co je pravda? Nepředpokládám, že nás i psa vystavili riziku, ale raději se ptám. Cca měsíc nemáme vytírat, můžeme jen zametat a vysávat (máme jen lino a dlažbu). Postřik prý splňuje nějaká byrokratická nařízení, takže to není pro lidi nijak nebezpečný. Návštěva trvala jen půl hodiny, zkontrolovali rám postele a zeď kolem postele. Ani neodsouvali skříň, která je vedle postele, jen to za ní nastříkali. Postříkali podlahu a všechny věci. Po dvou hodinách jsem měla jít vyvětrat peřiny povlečení, aby to nezačalo plesnivět.
Byl jejich postup správný? Krom toho byli pánové překvapení jak máme malý domeček a naúčtovali si 2500 Kč... Díky za další rady Monika

Domi Nám poslal(a) zprávu dne 20.4.2017 v 12:46 [46.227.168.68]

Dobrý den,
mám podezření na štěnice, které si na mě za poslední týden uspořádaly pěkný hodokvas. Zhruba před třičtvrtě rokem jsem na sobě zaznamenala první kousnutí a max. 2 do měsíce (přítel je nedotčen). V bytě jsme žádné stopy po štěnicích nenašli a jediné co na ně ukazovalo byli zmiňované štípance. Nicméně před měsícem jsme se přestěhovali do nového domu a štípání pokračuje, poslední dva týdny ale téměř denně. Zvláštní je, že se štípance objevují i na místech pod oblečením a jednou mě dokonce poštípali, ačkoliv jsem v bytě přes noc vůbec nespala. Je možné, že by se štěnice zabydleli i v oblečení, aniž by si jich člověk všiml? Může se jednat o něco jiného? Navíc mě zaráží, že se v novém prostředí tak rozohnili během dvou až tří týdnů, přitom stále nejsou nikde k vidění (a to kromě matrací téměř žádný nábytek nemáme).
Děkuji za rady a nápady, D.

Jméno:
E-mail:
[nepovinné]
Web:
[nepovinné]
Kontrolní kód:
Opište : fwzd
Text zprávy:
friendly links
Diety a hubnutí mravenci flash web studio nanoit cirkuz skateboards moskyto bar světla a osvětlení LUXO výroba bannerů dětské oblečení ekologické dřevostavby ubytování, penzion, ubytovna Rokycany základní a mateřská škola pro tělesně postižené Liberec